Špajza 28. listopada 2021.

Napravi domaću mješavinu začina za pite od jabuka

;Napravi domaću mješavinu začina za pitu od jabuka (i mnoge druge slastice) foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Domaći apple pie spice je ultimativna jesenska začinska mješavina

S klasičnom pitom od jabuka ne možeš pogriješiti, posebno ako ju pripremaš s kombinacijom mirisnih začina. Jedna takva, popularna mješavina začina jest i apple pie spice. Riječ je o toploj, aromatičnoj kombinaciji različitih začina; cimeta, đumbira, muškatnog oraščića i kardamoma.

Ovu mješavinu najčešće koristimo za pripremu pita od jabuke, no mirisni apple pie spice možeš koristiti i u brojnim drugima jelima. Idealno se sljubljuje s zobenim kašama, pahuljicama, pecivima, palačinkama, kolačima i pitama. Jedno je sigurno, ova začinska mješavina neće biti jedna od onih koje godinama stoje na polici. 

 

Možda vas zanima... Pumpkin spice latte - hedonizam u staklenoj šalici Recepti

 

Kako napraviti domaći apple pie spice?

Dobra je vijest da je ovu mirisnu mješavinu začina zaista jednostavno napraviti. Uz to, mnogo je ekonomičnije napraviti domaći začin nego ga kupovati u trgovinama.

Za pripremu ovog začina trebat će ti:

  • 4 žlice mljevenog cimeta
  • 1 1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1/2 žličice mljevenog pimenta
  • 1 žličica mljevenog đumbira
  • 1 1/2 žličice mljevenog kardamoma

Postupak izrade je zaista jednostavan. Pomiješaj začine u manjoj posudi, a zatim mješavinu pohrani u malu staklenku ili posudu za začine koja se može hermetički zatvoriti. Začine uvijek čuvaj na tamnom, suhom i hladnom mjestu kako bi što dulje zadržali svoje okuse i arome.  

Upotrijebi apple pie spice u sljedećim receptima...

 

Možda vas zanima... Slasna palačinka s jabukama - iz pećnice Recepti Možda vas zanima... Zobena kaša s kikiriki maslacem i chia sjemenkama Recepti Možda vas zanima... Chia puding s bananom služi kao doručak i slastica Recepti Možda vas zanima... Ovaj će napitak s đumbirom pročistiti tvoje tijelo Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.