Ovaj put sam odlučila jabuke spojiti s pudingom od vanilije. Za izradu ovog kolača sve namirnice (većinom) imate kod kuće, brz je, jednostavan i prije svega ukusan.
Prilikom kuhanja jabuka, na vama je da li volite da vam se osjete ili ih možete skuhati kao za kompot da vam budu skroz mekane. Ja ipak volim da su malo „hrskavije“. Biskvit će prilikom pečenja dosta narasti, ali će i splasnuti tako da ne trebate brinuti da će vam biti previsok.
U nastavku pročitajte recept i oduševite svoje ukućane ovom brzom i kremastom slasticom.
Druge recepte Gastrolovke Nevene potražite na njenom blogu Mama drama, Facebook i Instagram profilu!
Sastojci za biskvit:
- 5 jaja
- 5 žlica šećera
- 5 žlica glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
Nadjev
- 1,5 kg očišćenih jabuka
- 1 litra vode
- 3 pudinga od vanilije
- 30 dag šećera
Ukras
- 4 dcl slatkog vrhnja za šlag
Priprema:
- Za izradu biskvita napravite snijega od bjelanjaka. U drugoj posudi izmiksajte žumanjke i šećer. Sjedinite snijeg i smjesu od žumanjaka i šećera.
- Zatim neprestano miješajući pjenjačom dodajte žlicu po žlicu brašna. Za kraj dodajte prašak za pecivo i lagano promiješajte.
- Biskvit izlijte u neku srednju tepsiju i stavite peći na 180 stupnjeva, dok ne dobije zlatno – smeđu boju.
- Za nadjev očišćene jabuke narežite na sitne kockice, stavite u veći lonac, uspite šećer i dodajte 8 dcl vode. Stavite na vatru, promiješajte i kuhajte dok vam jabuke ne omekšaju. Zatim izvadite jabuke i posložite ih na biskvit (on može biti još topao, ne smeta).
- U 2 dcl vode izmiksajte pudinge od vanilije i dodajte u vodu u kojoj su se kuhale jabuke. Miješajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Vruću kremu izlijte na jabuke i poravnajte.
- Kada se kolač ohladi, izmiksajte slatko vrhnje u šlag i premažite preko kreme. Stavite u hladnjak na par sati i poslužite.