Sotirana raštika s jajima i slaninom

Tino Jurić/PIXSELL
Bogati doručak s raštikom prema receptu chefa Zdravka Perića
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 1

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 604

Potrebno vam je

  • 50 g raštika
  • 50 g slanina suha, masna
  • 1 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 1 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Raštiku skuhajte u ključaloj vodi 5 do 6 minuta, zatim je izvadite i šokirajte hladnom vodom.
  2. Sotirajte raštiku na masnoći, na kojoj ste prethodno prepržili slaninu, dok ne omekša i dobije lijep okus slanine.
  3. Prepržite jaje na masnoći do željene tvrdoće (preporučujem vrlo mekani žumanjak).
  4. Tostirajte kruh i poslažite na njega sotiranu raštiku, jaje i slaninu. Pažljivo začinite krupnom solju i svježe mljevenim paprom.

Izvor Zdravko Perić

Posjeti Gastro.hr