Spojite nespojivo: Torta od cikle i čokolade

Thinkstock
Kombinacija koja se na prvu čini nespojiva osvaja već na prvi zalogaj.
Vidi originalni članak

Ako želite malo eksperimentirati i probati kako izgledaju zajedno cikla i čokolada, napravite kolač čiji su glavni sastojci upravo ove dvije namirnice. Iznenadit ćete se koliko je kolač ukusan, a u prvi tren izgleda poput običnog čokoladnog deserta.

Ovaj desert, poslužite uz popodnevni čaj. Vjerujemo kako će vas iznenaditi kako ciklu možete lijepo iskoristiti umjesto uobičajenih zimnica, salata ili sokova.

 

Nešto novo i fino: Pečena cikla s kozjim sirom i orasima

 

novi okusi Zapečena cikla koja će oduševiti baš svakog!

 

Potrebno vam je:

  • 180 ml suncokretovog ulja
  • 190 g glatkog brašna
  • 60 g kakaa u prahu
  • 1 žlica sode bikarbone
  • 250 g šećera
  • 250 g kuhane i očišćene cikle
  • 3 jaja
  • 1 žlica ekstrakta vanilije

Za glazuru:

  • 250 g šećera
  • malo vode
  • crvena boja
  • 25 g tamne čokolade
  • 25 g bijele čokolade

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180°c. U veliku zdjelu prosijte brašno, dodajte kakao, sodu bikarbonu i šećer.
  2. Izmiksajte ciklu, umiješajte suhe sastojke, jaja, vaniliju i ulje. Dobro izmiksajte pa ulijte u namašćenu posudu za pečenje. Pecite 45-50 minuta te ohladite.
  3. Za glazuru izmiksajte 250 g šećera s malo vode i crvenom ili ružičastom bojom. Prelijte kolač glazurom. Otopite odvojeno po 25 g tamne i bijele čokolade te pospite po kolaču.

U slast!
 

Posjeti Gastro.hr