Torta od sira s jagodama

Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 25 dag mljevenih keksa Mc Vittis –Digestive
  • 100 dag maslaca
  • 500 g svježeg posnog sira
  • 2 dl šećera u prahu
  • 2 jaja
  • 1 vanilijin šećer
  • 800 g mileram
  • jagode

Priprema

  1. BISKVIT: 25 dag mljevenih keksa Mc Vittis –Digestive i 10dag maslaca. U zdjeli promiješajte mljevene kekse i otopljeni maslac te prstima utisnite smjesu na masni papir u okrugli kalup.
  2. ŽUTA KREMA: 500g svježeg posnog sira, 2 jaja, 2 dl šećera u prahu, 1 vanilin šećer i limunov sok. Zagrijte pećnicu na 170 C. Sve sastojke zajedno izmiksajte u glatku, jednoličnu kremu, prelijte na podlogu od keksa i pecite u pećnici oko 40 minuta.
  3. BIJELA KREMA: 800 g milerama, 1 dl šećera u prahu, 1 vanilin šećer, jagode i bijeli preljev za torte. Izmiksajte mileram, vanilin šećer i štaub šećer u glatku kremu i prelijte preko vruće torte. Tortu zapeći još 10 minuta.
Posjeti Gastro.hr