Recepti za tri fantastične pizze

Iako su ovi recepti stariji od tri godine, malo smo zavirili u škrinjicu i opet ih podijeliti sa vama. Dobrih pizza - nikada dovoljno! Budući da je riječ o pizzama, nećemo gnjaviti s detaljnim količinama začina, svatko može staviti više ili manje bosiljka, mozzarelle, tikvica... prema željama.
Vidi originalni članak

Nakon što su nas naučili kako zamijesiti najbolje tijesto za pizzu, u zagrebačkoj pizzeriji Duksa prezentirali su nam tri kombinacije sastojaka koje imaju u redovnoj ponudi, ali koje i vi možete koristiti kod kuće, a sve prema recepturi pizza majstora Dalibora Rajkovića koji već petnaest godina peče pizze.

1. Za pizzu koju u Duksi zovu "Prva" trebate samo zamijesiti tijesto prema našim uputama. Potom tijesto namažite s umakom od rajčice pa na njega stavite naribanu suhu mozzarellu, a potom i mini kuglice mokre mozzarelle. Pizzu stavite u pećnicu na 250 stupnjeva celzijusa, na 15-20 minuta. Na kraju dodajte polovice cherry rajčica, masline, svježi bosiljak i pokapajte maslinovim uljem.

2. Za pizzu bogatu povrćem, imena "Pol vrta u ovoj ima", tijesto radite po istoj proceduri. Potom ga namažete umakom od rajčice, pospete naribanom suhom mozzarellom te dodate tanko narezane kolutiće tikvice i zrna kuhanog kukuruza. Ponovno pečete na 250 stupnjeva Celzijusa 15-20 minuta, a na kraju dodate svježu rikulu, bosiljak i pokapate maslinovim uljem.

3. Za pizzu s inćunima, zvanu "Inćuni se izležavaju na maslinovom ulju (neće dugo)" postupak je sličan. Tijesto se radi prema istim uputama, a prije nego što ga stavite u pećnicu, samo ga polijte maslinovim uljem i pospite naribanom mozzarelom. Ponovno stavite u pećnicu na 250 stupnjeva Celzijusa i 15-20 minuta, a kada je tijesto pečeno, na vrh stavite inćune, cherry rajčice, crne masline i svježi bosiljak te pokapajte maslinovim uljem.

Posjeti Gastro.hr