Trokutići od sira - brži od bureka, hrskaviji od štrudle

Thinkstock
Jednostavni trokutići od sira pripremaju se brzo, a dopuštaju vam i igranje sa sastojcima. Svježem siru tako možete dodati i špinat, blitvu ili pak feta sir...
Vidi originalni članak

Tek nekoliko sastojaka, zagrijana pećnica i malo dobre volje bit će vam potrebno za pripremu slasnih trokutića od sira. 

Kore je važno premazati maslacem kako bi bile hrskave, a kombinaciji svježeg sira i vrhnja možete dodati sastojke poput špinata i blitve. Odlično će se spojiti i s feta sirom, ali i sitno sjeckanim kockicama šunke, tvrdog ili dimljenog sira ili paprike. Igrajte se omiljenim sastojcima, upakirajte ih u kore za savijače, pa uživajte u slasnim hrskavim trokutićima.

Poslužiti ih možete i uz fini umak od jogurta i začinskog bilja, dodajte mu češnjak i dobili ste grickalicu koju baš nitko ne može odbiti.

 

 

Potrebno vam je:

  • Kore za savijače
  • 200 g svježeg sira
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 3 žlice maslaca
  • 1 jaje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Svježi sir pomiješajte s kiselim vrhnjem i jajem.
  2. Začinite soli i paprom.
  3. Svaku koru za savijače prepolovite kako biste dobili dva duguljasta dijela.
  4. Svaki dio najprije premažite maslacem, a zatim smjesom od svježeg sira.
  5. Rubove ostavite praznima kako vam nadjev ne bi iscurio.
  6. Nadjeveno tijesto preklopite tako da dobijete oblik trokuta, prebacite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje, premažite otopljenim maslacem.
  7. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr