U samo jednoj posudi i za pola sata: Kolačići s limunadom i malinama

Shutterstock Keksići s limunom i malinama
Uživajte u ljetu u zalogaju uz ove fantastične keksiće! Mekani su kao jastučići i pršte okusom limuna i maline. Brzo i jednostavno ih je zamutiti, a i nestat će u tren oka – garantiramo!
Vidi originalni članak

Ako kojim slučajem ijedan kolačić ipak ostane, prebaci ga u hermetički zatvorenu posudu – tako spremljeni mogu trajati do 5 dana i svakim danom će biti još mekši.

Sastojci:

  • ½ šalice maslaca
  • 1 šalica šećera
  • 1 jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žlica limunovog soka - cca. 1 limun
  • 2 žlice limunove korice
  • 1 ½ šalice bezglutenskog brašna 1:1 - ili višenamjenskog brašna
  • ½ žličice praška za pecivo
  • ¼ žličice sode bikarbone
  • ⅔ šalice malina - smrznutih i izlomljenih na manje komade
  • krupni šećer - po želji

Kraljica ljetnih bobica Okusi sve čari malina u ovim ljetnim receptima

Priprema:

  1. U velikoj zdjeli izmiksaj maslac i šećer dok ne postanu kremasti. Dodaj jaje, ekstrakt vanilije i sok od limuna u zdjelu i promiješaj da se sjedini.
  2. Umiješaj koricu limuna, brašno bez glutena, prašak za pecivo i sodu bikarbonu u tijesto dok se gotovo cijelo brašno ne sjedini.
  3. Ako su smrznute maline još uvijek u punom obliku, rukama ih nježno izlomi na manje komade i dodaj u zdjelu. Nježno savij maline u tijesto sa samo nekoliko pregiba. Pokušaj ne premijesiti tijesto, kako bi se stvorili mali krugovi ružičastog tijesta od malina. Ohladi tijesto najmanje 10 minuta. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva dok se tijesto hladi.
  4. Koristi veliku lopaticu za kolače, ako pečeš velike komade, da izvučeš tijesto na pleh obložen papirom za pečenje. Peci kolačiće u pećnici 14 -16 minuta dok se rubovi ne napuhnu i porumene.
  5. Neka se kolačići potpuno ohlade prije nego što ćeš ih prebaciti na rešetku za hlađenje. Po želji pospi ih krupnim šećerom i uživaj!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ansley Beutler | The Fit Peach (@the.fit.peach)

 

Posjeti Gastro.hr