Recepti 20. srpnja 2021.

Okusi sve čari malina u ovim ljetnim receptima

Kolač s malinama foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Maline se odlično uklapaju u kolače i kaše, a od njih možemo napraviti i fini sok

Maline su jedan od simbola ljetnog raskoša svježih i domaćih namirnica. S dolaskom toplijih dana napokon možemo kupiti svježe maline, a i cijena ima znatno pada tijekom sezone. Sada je idealno vrijeme za iskoristiti sve blagodati ovih mirisnih bobica, a nema boljeg načina nego u desertu. Ako i ti obožavaš maline, svakako isprobaj ove slatke ideje. 

  • Zobena kaša s malinama

Nema boljeg načina kako započeti dan nego s doručkom koji je zapravo desert. Zobena kaša dat će ti energiju za cijelo jutro dok će te maline osvježiti, a najbolje od svega, ovaj obrok u hladnjaku može stajati čak dva dana. 

 

Možda vas zanima... Idealan doručak (ili gablec) za obožavatelje malina Recepti

 

 | Author: SHUTTERSTOCK foto: SHUTTERSTOCK

 

  • Kolač od malina i jogurta

Ako imaš jednu mjericu malina i voliš kolače bez kreme, pripremi ovaj brz i jednostavan recept. Osim malina potrebni su ti samo grčki jogurt, limun i nekoliko standardnih namirnica za pripremu kolača, a vjeruj da će se za ovaj kolač isplatiti upaliti pećnicu čak i za najtoplijeg dana. 

 

Možda vas zanima... Nemoj propustiti recept za kolač od malina i jogurta Recepti

 

  • Sočni muffini s malinama 

Maline su odlične i za pripremu deserata kao što su muffini jer im daju sočnost, ali i posebnu aromu. Ovaj recept dovoljan je za šest jako velikih muffina ili 12 nešto manjih. Odlična su opcija za ljetni piknik ili ako želiš nešto slatko pojesti i na poslu. 

 

Možda vas zanima... Sočni muffini za najveće ljubitelje malina Recepti

 

 | Author: SHUTTERSTOCK foto: SHUTTERSTOCK

 

  • Karpati

Planinski vrhovi u Rumunjskoj nikada nisu izgledali tako ukusno. Upravo je po gorju Karati ovaj kremasti desert dobio ime. Ako ti kombinacija princes krafni, kremšnita i ledenog vjetra zvuči dobro, onda ćeš svakako morati isprobati recept u kojem je malina zvijezda. 

 

Karpati kolač Možda vas zanima... Karpati - divna kombinacija 3 omiljena deserta Recepti

 

  • Domaći sirup od malina

Za ljetne vrućine nema boljeg osvježenja od čaše hladnog soka, a još ako je od malina dobili smo pravi recept za užitak. Kako je sezona malina na vrhuncu, možemo ih pronaći po povoljnijim cijenama pa nam tako neće biti problem kupiti dvije kile voća potrebnog za sirup. Sirup od malina možeš iskoristiti i za pripremu ljetnih koktela. 

 

Možda vas zanima... Rashladi se uz domaći sirup od maline Recepti

 

 | Author: SHUTTERSTOCK foto: SHUTTERSTOCK

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.