Ako imaš mjericu malina, zaključi radni tjedan sočnim kolačem. U jednadžbu su uključeni i grčki jogurt i limun te još nekolicina standardnih sastojaka iz svake kuhinje.
Aktivna priprema (vaganje i miksanje) oduzet će ti manje od 10 minuta. Istina je, doduše, da ćeš za ovaj kolač morati upaliti pećnicu, ali zaista se isplati, čak i pri ljetnim temperaturama.
Ako želiš da bude posebno sočan, napravi jednostavan sirup od šećera, limunovog soka i vode te ga prelij preko pečenog kolača.
Sastojci:
- 250 ml grčkog jogurta
- 200 g šećera
- 3 jaja (L)
- 1 žlica limunove korice
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 120 ml suncokretovog ulja
- 200 g glatkog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- ½ žličice soli
- 150 g malina
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Duguljasti kalup za kruh obloži papirom za pečenje.
- Izmiksaj jaja sa šećerom pa dodaj ulje, grčki jogurt, ekstrakt vanilije i koricu limuna.
- U drugoj posudi pomiješaj brašno s praškom za pecivo i soli. Umiješaj ga u smjesu jaja pa sjedini uz pomoć drvene žlice ili špatule.
- Na kraju pažljivo umiješaj svježe maline i prelij u pripremljeni kalup.
- Peci otprilike sat vremena, sve dok kolač ne poprimi zlatnu boju. Ako primijetiš da se gornja strana prebrzo peče, pokrij aluminijskom folijom.
- Pusti da se ohladi u kalupu pa izvadi na pladanj. Možeš kolač posuti šećerom u prahu, a za dodatnu sočnost i preliti šećernim sirupom.
TRAŽIŠ VIŠE RECEPATA S MALINAMA? Evo što smo pripremili: