Ako pri ruci imaš posudicu sa svježim malinama, pripremi ove sočne muffine od malina. Svi će biti oduševljeni!
Dobra je vijest da ovi muffini u kojima su malineglavna zvijezda mogu 2-3 dana stajati na sobnoj temperaturi, a u hladnjaku i dvostruko duže. Samo ih pokrij folijom ili ih ubaci u plastičnu kutiju s poklopcem.
Treća pak opcija uključuje zamrzavanje s rokom trajanja od tri mjeseca, što je odličan izbor za sve one koji žive sami ili se rijetko zažele slatkog.
Sastojci su dostatni za 6 zaista velikih muffina, a ako imaš standardne kalupe, dobit ćeš otprilike 12 komada. Pripazi na vrijeme pečenja jer će varirati ovisno o veličini kalupa.
Ne gasi ekran dok kuham
Muffini od malina
10 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
Glatko brašno
375
g
Prašak za pecivo
3
žličica
Soda bikarbona
0,25
žličica
Sol
0,50
žličica
Maslac
80
g
Suncokretovo ulje
80
ml
Šećer
200
g
Jaje
2
kom
Kiselo vrhnje
80
g
Mlijeko
250
ml
Bijela čokolada
100
g
Maline
150
g
Postupak
Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Namasti kalupe za muffine ili ih obloži papirnatim kalupima za muffine.
Pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
U drugoj posudi izmiksaj maslac sa šećerom pa dodaj jaja, mlijeko, ulje i vrhnje.
Ubaci suhe sastojke pa smjesu sjedini uz pomoć špatule ili drvene žlice.
Lagano umiješaj nasjeckanu čokoladu i maline.
Podijeli smjesu po kalupima i peci pet minuta na temperaturi od 220 stupnjeva. Potom smanji temperaturu na 180 i peci do pola sata. Testiraj čačkalicom jesu li muffini gotovi.
Pusti da muffini odstoje u kalupu 15-ak minuta nakon pečenja, a onda ih izvadi i posluži uz veliku čašu limunade!
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.