Dobra je vijest da ovi muffini s malinama mogu dva, tri dana stajati na sobnoj temperaturi, a u hladnjaku i dvostruko duže. Samo ih pokrij folijom ili ih ubaci u plastičnu kutiju s poklopcem. Treća pak opcija uključuje zamrzavanje s rokom trajanja od tri mjeseca, što je odličan izbor za sve one koji žive sami ili se rijetko zažele slatkog.
Sastojci su dostatni za šest zaista velikih muffina, a ako imaš standardne kalupe, dobit ćeš otprilike 12 komada. Pripazi na vrijeme pečenja jer će varirati ovisno o veličini kalupa. U slast!
Sastojci za muffine:
- 375 g glatkog brašna
- 3 žličice praška za pecivo
- ¼ žličice sode
- ½ žličice soli
- 80 g rastopljenog maslaca
- 80 ml suncokretovog ulja
- 200 g šećera
- 2 jaja (L)
- 80 g kiselog vrhnja
- 250 ml mlijeka
- 100 g nasjeckane čokolade
- 150 g svježih malina
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Namasti kalupe za muffine.
- Pomiješaj brašno, prašak za pecivo sodu i sol.
- U drugoj posudi izmiksaj maslac sa šećerom pa dodaj jaja, mlijeko, ulje i vrhnje.
- Ubaci pripremljene suhe sastojke pa smjesu sjedini uz pomoć špatule ili drvene žlice.
- Lagano umiješaj nasjeckanu čokoladu i maline.
- Podijeli smjesu po kalupima i peci pet minuta na temperaturi od 220 stupnjeva. Potom smanji temperaturu na 180 i peci do pola sata. Testiraj čačkalicom jesu li muffini gotovi.
Pusti da odstoje u kalupu još 15-ak minuta, a onda ih izvadi i posluži uz veliku čašu limunade!
VOLIŠ MUFFINE? Isprobaj i neki od ovih recepata: