Varijacija na temu: Tiramisu od jagoda i bijele čokolade

Thinkstock
Osvježavajući desert iz šalice za ugodna i slatka druženja s prijateljima
Vidi originalni članak

Tiramisu je svjetski poznata slastica iz Italije, a sastoji se od fine jedinstvene kreme, piškota namočenih u kavu i pokrova od kakaa u prahu. Donosimo vam recept za varijaciju na temu talijanskog klasika kojem je krema obogaćena jagodama i bijelom čokoladom.

Ovaj kolač je idealan za tople proljetne dane

 

double date Tiramisu-cheesecake od jagode: I vrijeme je stalo!

 

BUDITE KREATIVNI Jagode u savršenoj kupki od čokolade


Potrebno vam je:

  • 250 g piškota
  • 100 g bijele čokolade
  • 500 g mascarponea
  • 2 jaja
  • 190 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 5 dl mlijeka
  • malo maraschina
  • 500 g jagoda

Priprema:

  1. Na pari umutite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne pobijeli a šećer se rastopi. Zatim stucite bjelanjke. Dodajte mascarpone u žumanjke, a zatim pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  2. Zagrijte mlijeko i dodajte mu liker. Močite kekse u mlijeko pa ih slažite na dno čaše. Prelijte kremom pa poslažite dio jagoda izrezanih na šnite i još namočenog keksa. Prelijte ostatkom kreme i stavite u hladnjak da se stisne.
  3. Na vrh pa poslažite ostatak narezanih jagoda. Naribajte bijelu čokoladu po jagodama, po želji ukrasite šlagom, i desert je gotov.
Posjeti Gastro.hr