Recepti 61204 prikaza 23. lipnja 2019.

Tiramisu-cheesecake od jagode: I vrijeme je stalo!

Tiramisu-cheesecake od jagode

Powered by:

Savršen spoj deserata! Donosimo recept za tortu nakon koje će malo što biti tako izazovno za napraviti...

Možda nas sprži grom što diramo u dvije svetinje, ali okus je definitivno - savršen. Imate li hrabrosti pomiješati tiramisu i cheesecake - izvolite!

 

cheesecake Možda vas zanima... Top 11 najboljih cheesecakeova svijeta Recepti

 

Potrebno vam je

  • 400 g piškota
  • 1000 g jagoda
  • 500 g mascarponea
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 175 g krem sira
  • 200 g šećera
  • 4  jaja
  • 2 male žlice ekstrakta vanilije
  • narančina kora
  • 25 ml soka od limuna 
  • 1 mala žlica tamnog ruma
  • 1 mala žlica likera od badema
  • 100 ml sirupa od jagode
  • 1 prstohvat soli
  • maslac
Tiramisu Možda vas zanima... Lagani i kremasti tiramisu Recepti

Priprema

  1. Trećinu jagoda izgnječite te u pire dodajte sirup od istog voća. Umutite slatko vrhnje i ostavite sa strane.
  2. Odvojite žutanjke od bjelanjaka. U bjelanjke stavite prstohvat soli i istucite ih u čvrsti snijeg.
  3. Izradite žutanjke te u njih dodajte sireve mascarpone i krem sir, šećer u prahu, tučeno slatko vrhnje, naribanu koricu naranče, ekstrakt vanilije, liker od badema. Kada ste sve dobro izradili mikserom, dodajte snijeg od bjelanjaka - umiješajte ga ručno kako pjena ne bi pala.
  4. Uzmite kalup za tortu kojemu možete odvojiti dno od obruča. Premažite kalup maslacem (bez pretjerivanja, neka bude neprimjetno i tanko).
  5. Drugu trećinu jagoda narežite na ploškice i poškropite ih limunovim sokom kako bi zadržale svježinu. Na dno kalupa stavite malo kreme koju ste umutili od sireva i jaja.
  6. Piškote umačite u smjesu pirea i sirupa od jagoda te ih nižite po dnu kalupa. Kada ste složili prvi red stavite kremu te jagode koje ste narezali na ploške. Ponovite postupak s piškotama i kremom, no na zadnji kat nemojte dodati jagode. Ovisi o dubini i promjeru vašega kalupa koliko ćete katova piškota moći složiti.
  7. Također se možete poigrati s dekoriranjem. Prije nego počnete vodoravno nizati piškote, možete ih složiti uspravno po dužini čitavog obruča od kalupa (nemojte ih namakati u sirupu). Ovo može izgledati jako efektno kada odvojite dno od obruča.
  8. Ostavite tortu da prenoći u frižideru. Ukrasite zadnjom trećinom jagoda. Možete ju također preliti čokoladom ili posuti šećernim mrvicama u boji.
     

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.