Voćni jogurt s bademima

Iskoristite slatko šumsko voće za slastan doručak
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 535

Potrebno vam je

  • 150 g šumsko voće
  • 0.50 šalica bademovo mlijeko
  • 1 mala žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 mala žlica limunov sok
  • 2 šalica jogurt (3.2% masti)
  • 0.50 šalica badem, oljušteni suhi

Priprema

  1. Odleđeno ili svježe voće ocijediti, pomiješati s mlijekom, šećerom i limunovim sokom te zagrijati u srednjoj posudi, miješajući dok se ne otopi šećer.
  2. Kuhati nekoliko minuta, dok ne ispari gotovo sva tekućina i smjesa ne postane sirupasta, ali paziti da se voće ne raspadne.
  3. Smjesu prebaciti u zdjelu i ostaviti da se ohladi u hladnjaku.
  4. Jogurt podijeliti u dvije veće šalice ili zdjelice te u svaku dodati polovicu smjese od voća sa sokom i ukrasiti usitnjenim bademima.
Posjeti Gastro.hr