Zamamni mascarpone s tamnom čokoladom

Thinkstock
Kombinacija sira, čokolade i piškota umočenih u kavu jednostavno je neodoljiva .
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 25

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 257

Potrebno vam je

  • 4 kom jaje kokošje
  • 125 g šećer, kristal
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml kava, mljevena
  • 500 g piškote
  • 100 g tamna čokolada
  • 100 ml liker od kave

Priprema

  1. U velikoj posudi izmiksajte žumanjke i šećer dok ne postanu kremasti. Zatim im dodajte mascarpone.
  2. U drugoj posudi napravite snijeg od bjelanjaka pa ga ubacite u smjesu s mascarponeom. Vruću crnu kavu (kuhanu) promiješajte s likerom od kave pa u to umočite piškote.
  3. Polovicu piškota stavite na dno duboke posude te prekrijte polovicom smjese od mascarponea i polovicom naribane čokolade. Nakon toga opet stavite sloj preostalih piškota, smjese od mascarponea i čokolade. Ostavite u hladnjaku preko noći.

Kombinacija sira, čokolade i piškota umočenih u kavu jednostavno je neodoljiva .

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr