Zašto ne: Bruschette s jagodama

Thinkstock
Popularan talijanski sendvič ne mora biti dosadan - poigrajte se neuobičajenim okusima.
Vidi originalni članak

Talijanski klasik, bruschetta se može servirati kao brzo i ukusno predjelo, grickalica.... Tradicionalni recept  iz 15. stoljeća uključuje krišku kruha pripremljenog na grillu i lagano premazanog svježim češnjakom te začinjenog maslinovim uljem i octom. Danas postoji gotovo neograničeni broj varijacija bruschetta i upravo tu leži njihova ljepota. Možete modificirati kombinaciju namirnica koju dodajete po vlastitom ukusu i uvijek ćete dobiti ukusan i brz obrok

 

Video recept: Povratak klasiku: Mediteranske bruschette

 

TAMAN GAVRILOVIĆ Bruschette s paštetom - najbrže grickalice ikad!

 

Donosimo vam recept za bruschette u sirno-voćnoj kombinaciji, mascarpone i jagode. 


Potrebno vam je:

  • 1 francuski kruh
  • 100 g mascarponea
  • 200 g jagoda
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 50 g smeđeg šećera
  • 50 g šećera u prahu
  • 2 male žlice gustina
  • voda
  • menta

Priprema:

  1. Narežite jagode na kockice, a mentu nasjeckajte na sitne komadiće. Francuz narežite na kose kriške i postavite na pladanj.
  2. Istucite slatko vrhnje za šlag i dodaj mu mascarpone sir, listiće mente i nastavite miksati dok se sve ne sjedini.
  3. Nasjeckane jagode i ostatak listića mente zajedno sa smeđim šećerom stavite u lonac i kuhajte dok ne ispusti sok, ali da ipak ostanu komadi jagoda. Zatim dodajte gustin pomiješan s vodom i kuhajte dok se ne zgusne. Stavite u hladnjak na 10 do 15 minuta da se malo ohladi.
  4. Kriške francuza premaži namazom od mascarponea, prelijte prohlađenim jagodama i ukrasite svježim listićima mente.
Posjeti Gastro.hr