Zobeni kolačići s tahini-pastom

Zdrave i mekane kolačiće možete jesti kao međuobrok ili kao prilog
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 6

Potrebno vam je

  • 1 šalica zobene pahuljice
  • 1 šalica integralno brašno
  • 0.25 mala žlica krupna morska sol
  • 1 mala žlica prašak za pecivo
  • 0.25 dl tahini
  • 4 šalica ulje sezamovo
  • 10 g vanilin šećer
  • 0.50 šalica med, vrcani
  • 2 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe

Priprema

  1. Grubo sameljite zobene pahuljice. Pomiješajte tahini, sezamovo ulje, vanilin šećer, med i prašak za pecivo. Umiješajte zobene pahuljice.
  2. Žlicom vadite na lim za pečenje obložen masnim papirom. Pospite sezamom. Pecite 10-12 minuta na 180°C.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr