Savršeno hrskavi i aromatični krumpiri

Thinkstock
Aromatični, hrskavi izvana i kremasti iznutra - krumpiri spremljenii na grčki način najbolji su krumpiri koje ćete ikad probati.
Vidi originalni članak

Postoji nebrojeno mnogo savjeta kako pripremiti najbolje krumpire iz pećnice, no ovaj će vas zasigurno osvojiti i ostati s vama još dugo vremena. Riječ je o krumpirima spremljenim na grčki način koje najprije okupate u aromatičnoj mješavini začina, ubacite u pećnicu, a zatim gledate kako nastaje čarolija.

Potrebno vam je:

  • Krumpir
  • Češnjak
  • Maslinovo ulje
  • Origano
  • Limun
  • Sol i papar

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i lagano nauljite posudu u kojoj ćete peći krumpir. 
  2. Ubacite krumpire, češnjak, origano i zalijte sokom jednog limuna, maslinovim uljem i čašom vode.
  3. Dobro protresite.
  4. Pecite oko 40 minuta.
  5. Povremeno provjerite i protresite.
  6. Ukoliko je krumpir suh, dodajte još vode.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr