Voćne salate na sedam novih i neodoljivih načina

Thinkstock
Pored sladoleda i ledenih deserata, najslađe se ipak osvježiti hladom sezonskom voćnom salatom.
Vidi originalni članak

Nema boljeg od miksa ohlađenog voća na vrući ljetni dan. Voćne salate idealna su podloga za igranje, možete kombinirati nove i nespojive okuse, dodavati dressinge i servirati ih na razne načine. Kisele ili slatke, s mentom ili limetom, na štapiću ili u zdjelici. Volimo ih sve!

Donosimo vam sedam novih ideja za pripremu voćnih salata kakve još niste probali.

Ananas, maline, naranča i koja bobica borovnice daju divan spoj koji će vas odvesti u neke još toplije krajeve. Takvu salatu začinite sa sokom limete, žlicom meda i žličicom ribanog đumbira. Divan spoj đumbira i ananasa neće vas ostaviti ravnodušnima.

Mojito voćna salata nešto je što će vas zasigurno zainteresirati. Voće s okusom mojito koktela, postoji li nešto bolje? U posudu ubacite nasjeckanu lubenicu, dodajte šaku borovnica, nešto malina i jagode. Pospite s puno nasjeckane mente, zalijte sokom dvije limete i po želji dodajte nešto šećera u prahu. Za dodatan užitak, salatu možete poprskati s nekoliko kapi bijelog ruma za potpun mojito doživljaj. Stavite salatu u hladnjak kako bi voće upilo sokove, pa navalite na svoje savršeno ljetno osvježenje.

Voćnu salatu u duginim bojama dobit ćete tako da pomiješate sjeckane jagode, ananas, kivi, naranču, bananu i bobice borovnice i grožđa. Začinite voće s dvije žlice meda, ribanom koricom limuna i žlicom soka od limuna. Pomiješajte, ohladite i poslužite. Dodati možete još pokoji začin po vlastitom ukusu, a i omjere možete prilagoditi svojim željama.

Lubenica je svakako kraljica voća. Osim što su jako, jako ukusne, one su i zdrave. Prepune su vode, a tako slatko neodoljive. Upravo zato, lubenicu je važno jesti u što većim količinama. Dodajte joj osvježavajuću dinju i nešto ananasa, začinite mentom, limunom ili limetom, a kako su lubenice same po sebi najslađe voće, zaslađivač neće biti potreban.

Cheesecake voćna salata? To smo čekali cijeli život. Neodoljivo ukusna, kremasta i bogata, ova salata definitivno će oduševiti sve ljubitelje dobrog kolača od sira. Potreban će vam biti jedan krem sir, pola šalice šećera, malo slatkog vrhnja, borovnice, jagode, kupine i maline. U posudi izmiješajte krem sir i šećer, pa im dodajte slatko vrhnje. U kremu dodajte bobičasto voće, pomiješajte, ohladite i uživajte u voćnom i kremastom savršenstvu.

Dobar dressing odlično upotpunjuje voćne salate. Kombinacija dressinga i soka koje ispušta svježe voće idelano se spaja i stvara neodoljive okuse. Odlična ideja za dressing je mak. Pripremite sirup od soka limuna, naranče, pomiješajte s medom i žličicom maka. Dressing prelijte preko salate koju ste napravili od miksa nasjeckanih jagoda, grožđa, breskve, jagode i borovnice. Lagano protresite pa poslužite.

Osim u zdjeli ili čašicama, voćnu salatu možete poslužiti i na štapiću. Nasjeckajte lubenicu i dinju, umočite ih u posudu s votkom, ohladite pa naredajte voće na štapiće za ražnjiće. Ništa lakše, ni ukusnije. Ukusna, osvježavajuća i lagana za pripremu, ovakva verzija voćne salate idealan je odabir za ljetni tulum. 

Posjeti Gastro.hr