Vratite ljeto sa žličicom Šinjorine smokve

Dino Stanin/PIXSELL
Manifestacija posvećena kraljici voća iza nas je, ali nije se loše podsjetiti delicija koje su Zadrani pripremili za osmi Festival smokava
Vidi originalni članak

Šinjorina Sandra Babac, dugo je godina radila kao novinarka sa sjedištem u Zagrebu, da bi se, kako kaže vratila seoskim korijenima u Zadar. Sa suprugom je pokrenula malo obiteljsko gospodarstvo koje se bavim proizvodnjom pekmeza od smokve. Šinjorina smokva, pekmez je od svježe ubranih smokava iz njihvog smokovika bez ikakvih dodataka i zaslađivača, a Festival kojem je organizatorica, ove se godine održao osmi put od 7. do 18. rujna u Zadru. 

"Želja nam je da Šinjorina smokva jednoga dana bude kao što je Maraskina danas, međutim dug je i trnovit put do toga", objašnjava Sandra.

A da smokva nije tek nezahtjevna biljka, u što mnogi vjeruju, u videu objašnjavaju izlagači nedavno održanog Festivala smokava. Mi vam predlažemo da sami pogledate što su sve pripremali i ne zaboravite koliko je divna ta naša smokva

 

 
Posjeti Gastro.hr