Sjajan vikend program u Verde brunch & caffe baru!

Promo
Dođite na dugi vikend u novoj zagrebačkoj oazi Verde: očekuju vas gastro užici i radionice, kiparska izložba i slikarski performans te vrhunska glazba!
Vidi originalni članak

U jednoj od zanimljivijih zagrebačkih gradskih četvrti, Martićeva će ulica ovog vikenda biti središte mnogobrojnim umjetničkim, dizajnerskim i gastro događanjima - najnovija oaza u Martićevoj 63, ugodan kutak u talijanskom stilu - VERDE brunch & caffe bar - pripremio je čitav niz umjetničkih, edukativnih, zabavnih i gastro sadržaja. 

Tijekom četiri dana, od četvrtka pa sve do nedjelje, u terminu od 19 do 23 sata Internatconalni duo Mike (sax) & Dany (piano) uživo će izvoditi ewergreene, rock, jazz i najpopularnije swing uspješnice dok će u interijeru biti postavljena izložba akademskog kipara Krešimira Katušića „Izgubljene riječi“. Ova izložbom umjetnik želi skrenuti pažnja na krizu kulture, jezika i čovjeka, a zanimljivost je da u svojoj kiparskoj instalaciji koristi glinene svitke.

ORO Caffè radionice i oslikavanje portreta kavom

Istinske ljubitelje kave posebno će razveseliti vijest kako će 16. i 17. lipnja  cijenjeni talijanski barist Giovanni Roitero iz ORO Caffèa održat nekoliko edukativnih radionica na temu pripremanja, serviranja i kušanja kave premium kvalitete.

Pored radionice „Kako prepoznati dobro pripremljen espresso?“, „Putovanja kroz okuse espresso mješavina“ do otkrivanja način pripreme Sidamo kave za meditaciju prema metodi V60“ posjetitelje će oduševiti i izrada hladnog deserta CREMA CAFFÉ na bazi kave.

Poseban pečat radionicama o kavama dati će i mladi akademski slikar Martin Hrastić koji će u četvrtak u terminu od 16 do 21 sat oslikavati i izrađivati portrete jedinstvenom tehnikom – crtanje kavom.

U petak vrhunski pršut San Daniele, u nedjelju Aperol Spritz Party

U petak, 17. lipnja održat će se tematska večer Verde luxury food & wine gdje će se od 20 do 23 sata posluživati talijanska delicija, pršut San Daniele čiji jedinstveni okus nastaje pod utjecajem hladne klime s Alpa i topline koja stiže s Jadranskog mora te dvije potpuno nove vrste vina u ponudi Verdea.

A u nedjelju popodne, od 17 do 19 sati, svi će moći uživati u talijanskom osvježenju: na redu će biti Aperol Spritz Party.

VERDE coctail&gin radionica poznatog majstora gina

Dvije jednosatne radionice 18. lipnja s početkom u 14 i 17 sati održat će Master Kishoni koji je 2015. godine proglašen najboljim Havana Club rum brand ambasadorom na svijetu.

Kroz radionice Kishoni će zainteresirane ukratko uputiti u povijest i proces proizvodnje gina te ih naučiti kako pripremiti i servirati savršeni gin-tonic koristeći različite začine i mirodije.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje uz uplatu kotizacije u iznosu od 200 kn. Od 19 sati pa do kraja radnog vremena u VERDE baru bit će u ponudi i nekoliko vrsta koktela na bazi gina od kojih izdvajamo: Italian mule, Colombian flower, Bronhi dutch Courage i Mediterranean duo. 

Posjeti Gastro.hr