50 boja jeseni na večeri Veselog trbuha

Vlado Cvirn, Cvirn Weddings
Tajna večera Anite Kozine s bloga Veseli trbuh nadmašila je sva očekivanja, koliko divnom atmosferom, toliko i fantastičnim zalogajima.
Vidi originalni članak

Anita s bloga Veseli trbuh nedavno je, osim pisanja tekstova i sjajnih fotografija na blogu, krenula i s uveseljavanjem najdražih svojim kulinarskim majstorijama. Nakon večere Ispod mjeseca, na red je došla ona s temom 50 boja jeseni. 

 

 

Mjesto održavanja bio je Centar za kulturu prehrane, gdje je Anita okupila dvadesetak ljubitelja dobre hrane te nam uz ugodnu atmosferu i sjajnu hranu priredila večeru za pamćenje.

 

Mirisi Libanona u centru Zagreba

 

Uz pomno odabranu dekoraciju u jesenskim bojama, pregršt bundeva i slatkih detalja s potpisom Anitinih kreativnih ruku, večera je imala i američke prizvuke.

 

 

Tako smo za predjelo uživali u fantastičnom pulled pork burgeru s domaćim pecivima te pečenim krumpirom i batatom. Nakon burgera na red su došla sočna rebrica, aromatične prokulice omotane slaninom i složenac od batata i bundeve, a zatim i, po mnogima najbolje jelo večeri, chili s pečenom bundevom i finim kukuruznim kruhom.

 

 

Anita je za kraj pripremila divan sezonski cheesecake od bundeve s prizvukom aroma medenjaka i pumpkin spice začina, začinjen domaćim karamel umakom i pekan orasima.

Osim što su izgledala vrhunski, sva su jela za stol donijela i onu jesensku toplinu u kojoj maštamo kada zadubljeni u posao ili svakodnevne obaveze zamišljamo fini comfort food, što je cijeloj večeri dalo neki već poznat, domaći prizvuk.

Uz pomno odabrana vina sommelierke Romane Blažević i vrijedne ruke Anitinih pomoćnica, još jedna večera Veselog trbuha oduševila je sve prisutne. No kako kažu, fotografija ipak govori više od tisuću riječi, stoga se prepustite listanju čarobnih fotografija i uživajte u svakom slasnom kadru. 

 

 

Ostale fotografije pogledajte na Facebook stranici Veselog trbuha.

Posjeti Gastro.hr