Ako imaš 2500 kuna viška, imamo ideju kamo na božićni ručak

Shutterstock I mi smo se nasmijali ovoj cifri...
Blagdani su vrijeme kad ipak damo sve od sebe da najbližima priuštimo lijepe trenutke i, dobro, finu klopu. No, sve ima svoje granice i nije baš neko vrijeme za razbacivanje… Osim nekima.
Vidi originalni članak

Nije baš omiljeni kuhar na svijetu. Štoviše, mnogi ga pamte baš po nekom lošem dojmu koji je ostavljao zbog svog oštrog stava u serijalu Paklena kuhinja. No, Gordon Ramsey je slavno ime svjetske kuhinje i njegovi restorani trenutno imaju sedam Michelinovih zvjezdica, a dobili su ih ukupno 17 kroz godine. Dakle, ima se čime pohvaliti i nije tek neki chef s ulice. Uglavnom, znaš za njega, sigurni smo.

E, pa ako imaš 2500 kuna viška, možeš u nekom od njegovih restorana pojesti jedan fini, solidni božićni ručak. I ne, ne mislimo 2500 kn s uključenom kartom do Londona. Ravno 275 funti, odnosno nešto sitno više od 2300 kuna, naplatit će ti taj blagdanski ručak Gordon Ramsey u svom restoranu. Dobro, naravno da njega nećeš niti vidjeti i neće ti on glavom i bradom pripremiti ručak, ali sama činjenica da tamo jedeš, sigurno vrijedi toliko, zar ne?

Šalimo se. Ako misliš da se šalimo! Sve u svemu, ključno je u cijeloj priči da će mnogi ipak poželjeti okusiti kakav je to ručak s potpisom Gordona Ramseya i da će mnogi maštati o tom da pojedu taj ručak, ali će velika većina to jednostavno smatrati pretjerivanjem. Inače, zaokružili smo ovih 2300 kuna na 2500, jer – u tu osnovnu cijenu nije uključeno piće, pa ako poželiš popiti nešto da računaš još koju kunicu više.

Bez obzira na činjenicu hoćeš li ikada u životu pojesti ručak koji košta toliko novaca ili ne, sigurno te zanima što se nudi za te novce u ovom nedostižnom božićnom ručku. Ručak ima šest sljedova, pa valjda ne bismo od tamo otišli gladni. A jede se redom: konfitirano jaje i ravioli od jastoga, nakon čega slijedi izbor - list ili divljač, pa sir Brillat-Savarin, sorbet i sufle od lješnjaka. Hm, ili nije smisao od tamo otići sit?

Osim što ćeš se odvojiti od polovice hrvatske plaće (nećemo u detalje, ovo je vrlo okvirno i simbolično) i što se nećeš najesti, nećeš pojesti niti jedno jelo koje bi se moglo nazvati božićnim. No, kad jedeš usred Londona, u restoranu Gordona Ramseya sa sedam Michelinovih zvjezdica, onda te takve stvari i ne muče previše. No, eto, nas veseli to napomenuti.

I, da, još jedna napomena na kraju – ova cijena ne uključuje niti u posljednje vrijeme popularnu naknadu za usluge, a ona iznosi 15 posto. Pa ti računaj…

Možeš pojesti Gordonov božićni ručak i za manje novca, ali ne u ovom restoranu. Naime, 1300 kuna, čak 1000 kuna manje, platit ćeš božićni ručak u Gordon Ramsay Bar & Grill, u Mayfairu. Tamo možeš očekivati kanapee, predjelo, glavno jelo i desert po izboru s menija na kojem svaka stavka uključuje po tri jela. Glavno jelo uključuje izbor između: pečenu puretinu s dodatcima, pečenu divljač i rižoto od artičoka.

Ovo nam je puno "bliže" božićnom ručku! 

Posjeti Gastro.hr