Autohtone arome i okusi Vinarije Škegro

Promo
Vinarija Škegro donosi najbolju ponudu četiri hercegovačka vina iz berbe 2012., nastalih kao odraz predanog rada, energije i povoljne klime za uzgoj autohtonih sorti grožđa žilavke i blatine.
Vidi originalni članak

Kako bi vam blagdani bili ispunjeni bogatim okusima njegovane tradicije, neka se i na vašem stolu nađe jedno od ovih izvanrednih vina iz ponude Vinarije Škergo koja već godinama osvaja međunarodna priznanja za svoj rad, uključujući svjetsku prestižnu nagradu Decanter.

Liniju vina Carsus Blatina i Žilavka čine dodatno odležana vina u barrique bačvama. Carsus Blatina vino je opojnog intenziteta, nastalo od loze stare 50 godina, dubokog korijenja koje će doprijeti do najuspavanijih dijelova vašeg nepca. Carsus Žilavka proizvod je berbe organizirane dva tjedna unaprijed, prilikom koje je provedena selekcija samo najboljih grozdova. Rezultat je vrhunsko suho vino zlatnožute boje, bogatog i zrelog mirisa.

Krš Bijeli Žilavka, vrhunsko je suho vino autentičnog mirisa i harmonične strukture, koje savršeno pristaje ribljim jelima, a još bolje druženju s prijateljima. Grozdovi od kojih je nastalo vino Krš Crni Blatina upijaju svaku zraku sunca u 2300 sunčanih sati godišnje, a rezultat je izvrsno vino ljubičastog odsjaja i izuzetne arome.

Hercegovina, suho i vruće područje, savršeno je pogodno za proizvodnju vina. Brojni zapisi, spomenici, knjige, priče koje se godinama prenose generacijama, svjedoče o najznačajnijoj poljoprivrednoj aktivnosti ovog dugovječnog kraja koji riječ vina nosi u svom imenu te ubrzano postaje prava hit regija među enofilima. Vina Škegro možete pronaći i u atraktivno dizajniranim poklon pakiranjima.

Posjeti Gastro.hr