Bacili smo oko na ponudu kuharica na Interliberu!

Moram priznati da je potraga za kuharicama na Interliberu poprilično naporan posao. Budući da sam došla s namjerom, šetnja po labirintu knjiga izgubila je dio svoje čari, a dojmu nije pripomogla ni gužva. Nadam se kako ćete uz pomoć ovog članka brzo pronaći ono što tražite i da ćete se potom opustiti i uživati u mirisu novih knjiga.
Vidi originalni članak

Možda mi se čini da je kuharica zaista više no prethodnih godina upravo zato što sam ih tražila, a možda izdavači samo nastoje pratiti trendove. Ako na Interliber dolazite svake godine, većinu ste naslova sigurno već zapamtili, kao i cijena koje uglavnom ostaju iste. U nastavku ću izdvojiti neke pristojne ponude, kao i usputne opservacije.

 

 

Godina Jamieja Olivera

Čak i ako niste foodie, nakon kratkog ćete obilaska u glavi vjerojatno imati sliku Jamieja Olivera. Njegove su kuharice definitivno najbrojnije i imaju ih gotovo svi veći nakladnici, a razlike u cijenama su zamjetne. Na manjem štandu Školske knjige u 5. paviljonu pronašli smo „Povratak Golog kuhara“,“Štedite s Jamiejem“ i „Sve za 15 minuta“ po povoljnoj cijeni od 50-ak kuna.

Kod ostalih nakladnika cijene uglavnom variraju između 80 i 120 kuna, a na većini ćete pronaći neki od tih naslova. Najnoviju kuharicu „SUPERHRANA- Obiteljski klasici“ prolistali smo na štandu Mozaik knjige, gdje je cijena 145 kuna. Ako kupite tri (ostale su nešto jeftinije), možete ostvariti još 10% popusta.

 

 

Što nam još nude nakladnici

Ono što svakako vrijedi spomenuti je i „Hrvatska kuharica“, koju je prije nekoliko mjeseci predstavio chef Mate Janković u suradnji sa Školskom knjigom. Puna je cijena 369 kuna, a snižena je na 296. Nadali smo se mrvicu većem sniženju, no ipak je u pitanju divna knjiga koja je friško izašla iz tiskare.

Velika vas ponuda čeka i u Profilu u 5. paviljonu, gdje će vas dočekati uzbudljive naljepnice „3+1 gratis“. Pojedinačna cijena većine kuharica je 49 kuna, što znači da za manje od 150 kuna možete kupiti kolekciju Steve Karapandže ili primjerice Ane Ugarković

 

 

Vrijedi spomenuti i kako u „Znanju" u 6. paviljonu možete pronaći kuharice za 5, 10 ili 20 kuna. Mi smo ulovili vizualno privlačne „Ledene slastice“ te „Vafli, crepes i palačinke“, no zalihe su već bile pri kraju. Nadamo se kako će ih obnoviti za udarni vikend!

A što nedostaje?

Vraćala sam se dva dana i zaista sam pokušala biti temeljita, no nisam primijetila nijednu kuharicu Anthonyja Bourdaina. Nadam se da me samo gužva odvela u krivom smjeru i da ih zaista nisam zapazila.

Uz to, naši nakladnici već godinama zanemaruju imena poput Ottolenghi, Bottura pa čak i Ramsay. Ovo je, doduše, mala kritika generalnoj ponudi kuharica, a ne izravno onoj na Interliberu.

Ako želite prikupiti cijelu kolekciju kuharica, odmah se uputite u 6. paviljon jer su tamo sniženja očekivano veća. Kao i svake godine, naići ćete na niz kuharica starijeg datuma koje mogu biti dobar poklon za vaše mame ili bake. Požurite jer vikendom je uvijek najveća potražnja. Sretno!

 

 

 

 

 

Posjeti Gastro.hr