Špajza 17. studenoga 2018.

Bacili smo oko na ponudu kuharica na Interliberu!

gastro postao gastro.24sata.hr
Moram priznati da je potraga za kuharicama na Interliberu poprilično naporan posao. Budući da sam došla s namjerom, šetnja po labirintu knjiga izgubila je dio svoje čari, a dojmu nije pripomogla ni gužva. Nadam se kako ćete uz pomoć ovog članka brzo pronaći ono što tražite i da ćete se potom opustiti i uživati u mirisu novih knjiga.

Možda mi se čini da je kuharica zaista više no prethodnih godina upravo zato što sam ih tražila, a možda izdavači samo nastoje pratiti trendove. Ako na Interliber dolazite svake godine, većinu ste naslova sigurno već zapamtili, kao i cijena koje uglavnom ostaju iste. U nastavku ću izdvojiti neke pristojne ponude, kao i usputne opservacije.

 

 | Author: gastrohr foto: gastrohr

 

Godina Jamieja Olivera

Čak i ako niste foodie, nakon kratkog ćete obilaska u glavi vjerojatno imati sliku Jamieja Olivera. Njegove su kuharice definitivno najbrojnije i imaju ih gotovo svi veći nakladnici, a razlike u cijenama su zamjetne. Na manjem štandu Školske knjige u 5. paviljonu pronašli smo „Povratak Golog kuhara“,“Štedite s Jamiejem“ i „Sve za 15 minuta“ po povoljnoj cijeni od 50-ak kuna.

Kod ostalih nakladnika cijene uglavnom variraju između 80 i 120 kuna, a na većini ćete pronaći neki od tih naslova. Najnoviju kuharicu „SUPERHRANA- Obiteljski klasici“ prolistali smo na štandu Mozaik knjige, gdje je cijena 145 kuna. Ako kupite tri (ostale su nešto jeftinije), možete ostvariti još 10% popusta.

 

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

 

Što nam još nude nakladnici

Ono što svakako vrijedi spomenuti je i „Hrvatska kuharica“, koju je prije nekoliko mjeseci predstavio chef Mate Janković u suradnji sa Školskom knjigom. Puna je cijena 369 kuna, a snižena je na 296. Nadali smo se mrvicu većem sniženju, no ipak je u pitanju divna knjiga koja je friško izašla iz tiskare.

Velika vas ponuda čeka i u Profilu u 5. paviljonu, gdje će vas dočekati uzbudljive naljepnice „3+1 gratis“. Pojedinačna cijena većine kuharica je 49 kuna, što znači da za manje od 150 kuna možete kupiti kolekciju Steve Karapandže ili primjerice Ane Ugarković

 

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

 

Vrijedi spomenuti i kako u „Znanju" u 6. paviljonu možete pronaći kuharice za 5, 10 ili 20 kuna. Mi smo ulovili vizualno privlačne „Ledene slastice“ te „Vafli, crepes i palačinke“, no zalihe su već bile pri kraju. Nadamo se kako će ih obnoviti za udarni vikend!

A što nedostaje?

Vraćala sam se dva dana i zaista sam pokušala biti temeljita, no nisam primijetila nijednu kuharicu Anthonyja Bourdaina. Nadam se da me samo gužva odvela u krivom smjeru i da ih zaista nisam zapazila.

Uz to, naši nakladnici već godinama zanemaruju imena poput Ottolenghi, Bottura pa čak i Ramsay. Ovo je, doduše, mala kritika generalnoj ponudi kuharica, a ne izravno onoj na Interliberu.

Ako želite prikupiti cijelu kolekciju kuharica, odmah se uputite u 6. paviljon jer su tamo sniženja očekivano veća. Kao i svake godine, naići ćete na niz kuharica starijeg datuma koje mogu biti dobar poklon za vaše mame ili bake. Požurite jer vikendom je uvijek najveća potražnja. Sretno!

 

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

 

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.