Bermet aromatično vino: Dvjestogodišnjak u sasvim novom ruhu

Thinkstock
Vinarija Philipecz u subotu je, na događanju simboličnog imena «Minglanje f Klanjcu», predstavila novo ruho svog 200 godina starog, jedinstvenog aromatičnog vina Bermeta te sivog pinota Sivi, polusuhog rosea Tia i kupaže cabernet sauvignona, crnog pinota i frankovke Roko.
Vidi originalni članak

Na događanju simboličnog imena «Minglanje f Klanjcu», vinarija Philipecz je predstavila redizajnirane etikete svojih proizvoda: jedinstvenog aromatičnog vina Bermet, čija se tajna receptura u obitelji Filipec čuva već dvije stotine godine i prenosi kao nasljeđe iz generacije u generaciju.

Predstavljene su i palete vina koje čine sivi pinot Sivi, polusuhi rose Tia i kupaža cabernet sauvignona, crnog pintoa te frankovke Roko.

“Turisti iz cijelog svijeta dolaze u naš podrum kako bi se upoznali s Bermetom i muštardom. Odlučili smo dio podruma urediti u kušaonu, a etikete naših proizvoda osvježiti, ali zadržati u njima elemente tradicije i samoborskog duha vremena. Sa Studiom Sudar, više od godinu i pol dana surađivali smo na etiketama i smatram da su napravili izvrstan posao.”, izjavio je vinar Toni Filipec te nadodao “Cilj nam je pozicionirati Bermet Philipecz među autohtone hrvatske premium proizvode”.

“Važna promjena je i u imenu. U arhivi Muzeja grada Samobora pronašli smo kvalitetnu arhivu o bermetu koja seže čak u 18. stoljeće, a tamo se ime naše obitelji spominje kao Philipecz. S obzirom na to da se receptura za izradu bermeta u našoj obitelji čuva više od dvije stotine godina, odlučili smo “staro” ime uvesti na etikete kao jamstvo dugogodišnje izvrsnosti i kvalitete”, zaključio je Toni Filipec.

Osvježen Bermet Philipecz, dobrog starog okusa, kao i izbor vrhunskih vina od sada možete kušati na čaše u podrumu Philipecz u centru Samobora, potražite ih u delikatesnim trgovinama, vinarijama i restoranima koji njeguju tradiciju kvalitetnog hrvatskog proizvoda, ili se jednostavno javite na ovaj mail.

Posjeti Gastro.hr