Recepti 25. rujna 2016.

Tajni sastojak za najbolje krafne s čokoladom ikad!

Krafne
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Krafne punjene čokoladom i lokalnim pićem - bermetom, imaju poseban, samoborski štih

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 276

Potrebno vam je

  • 550 g pšenično brašno, bijelo
  • 5 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 100 g maslac, neslani
  • 3 kom vanilin šećer
  • 100 g šećer, kristal
  • 0.50 dl tamni rum
  • 1 kom limunova korica
  • 0.80 dl ulje suncokretovo
  • 1 kom kvasac, svježi
  • 1.50 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 300 g čokolada za kuhanje
  • 0.70 dl bermet

Priprema

  1. U malo toplog mlijeka razmutimo kvasac uz malo brašna i šereća te pustimo da se uzdigne.
  2. Od kvasca, brašna, toplog maslaca, mlijeka, ruma, limunove korice i šećera zamijesimo glatko tijesto.
  3. Mijesimo dok se ne odvaja od posude. Pustimo da se digne te ga još jednom premijesimo. ostavimo da se digne još jednom (oko 20 min).
  4. Tijesto razvaljamo (na debljinu 1 cm), izrežemo čašom ili kalupom.
  5. Pokladnice dižemo oko 40 minuta i pržimo u dubokom ulju. Gotove krafne punimo umakom od otopljene čokolade i bermeta (i uz pomoć slastičarske vrećice).
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.