Bourdain podiže svijest o problemu bacanja hrane

Press Association/PIXSELL
Anthony Bourdain u dokumentarcu „Wasted“ pažnju usmjerava na problem bacanja hrane i ogromni kulinarski potencijal dijelova mesa koji vam možda i ne zvuče osobito primamljivo.
Vidi originalni članak

„Prvi put kad sam trebao isprobati pileće nogice ili pačji jezik nisam baš bio siguran... Tako su dobri“, rekao je Bourdain. Čini se da je poznati kuhar i hrabri voditelj emisije „Bez rezervacije“ povremeno sumnjičav kad mu serviraju ovakvo jelo, ali je rijetko razočaran okusom.

 

Chef i putopisac Anthony Bourdain - legenda drugačijeg pogleda na gastronomiju

 

Novim dokumentarcem pokušava razbiti predrasude i uhvatiti se u koštac s krizom bacanja hrane koja je zahvatila SAD u posljednjih nekoliko godina. Uz šokantne statistike, Bourdain predlaže promjene na globalnoj razini i uz pomoć chefova poput Maria Batalija i Massima Botture dokazuje kako ono što zvuči pomalo zastrašujuće može biti nevjerojatno ukusno i vizualno privlačno.

„Wasted! The Story of Food Waste“ se trenutno prikazuje u kinima u SAD-u i može se gledati na zahtjev na nekim platformama pa se nadamo kako će uskoro biti dostupan i na našim servisima.

Dotad pogledajte sažetak.

 

Posjeti Gastro.hr