Božićne poklone potraži u Kući zelenog čaja

Kuća zelenog čaja
Do Božića je preostalo tek tjedan dana i krajnje je vrijeme da se, ako još uvijek nisi, uputiš u kupovinu. Naš „missGASTRO adventski kalendar“ osmišljen je upravo zato da ti olakša potragu. Sljedeća destinacija koju preporučujemo je Kuća zelenog čaja – raj za sve koji imaju istančan ukus za čajeve.
Vidi originalni članak

Kuća zelenog čaja otvorila se prije 15 godina u samom centru grada, u prolazu Lovački rog. Tanja Španiček strast je pretvorila u posao, a u međuvremenu joj se u predanom radu priključio i suprug Goran. Međutim, Kuća zelenog čaja nije samo uspješan obiteljski posao, već i bitna karika u edukaciji o benefitima ispijanja čaja. 

„Nakon toliko godina na tržištu, Kuća zelenog čaja postala je sinonim za prave čajeve u Hrvatskoj, ali i regiji. Benefiti za osobu koja dnevno ispija više od jedne šalice zelenog, bijelog, crnog ili oolong čaja je povećani otpor na stres. Nutritivno gledano, bogati su antioksidansima, a šalica bijelog čaja ima vitamina C kao sok nekoliko naranča “, rekao nam je Goran Španiček.

Naravno, pri posjetu Kući zelenog čaja, educirano osoblje može te uputiti u detalje o svakom čaju, dati ti dobru preporuku, ali i specifične savjete za pripremu. „Koliko vrsta čajeva, toliko ima i načina pripreme“, citirao nam je Goran jednog čajnog majstora. Dodao je kako valja pratiti točna uputstva na vrećici, ali i koristiti pripadajući pribor koji ritual ispijanja čaja čini posebnim.

Ispitali smo odmah imaju li Hrvati preferencije pri izboru čajeva. „Najviše se kupuju i konzumiraju zeleni čajevi s dodatkom voća. U Hrvatskoj se dosta konzumiraju citrusi pa je tako zeleni čaj s đumbirom i limunom najtraženiji“, otkrio nam je Goran. Ako ti konzumacija čaja nije navika, a želiš isprobati ponešto iz njihove ponude, čajeve možeš potražiti u Dežman baru, hotelu Jägerhorn, Evergreen sushi baru, Rougemarinu... 

Blagdani uz šalicu čaja

Bez obzira na to što se ispijanje čaja ne bi trebalo vezati uz sezonu, zimi ipak najčešće žudimo za šalicom toplog napitka i mirisima cimeta, klinčića i jabuka. U Kući zelenog čaja imaju bogatu božićnu ponudu s prikladnim nazivima; na policama se mogu pronaći Božićni čaj, Bademov kolačić, Snježna pahuljica, Medenjakova kućica i brojne druge kombinacije okusa.

Da bi odabir poklona bio još lakši, ovih će vas dana dočekati već pripremljeni i lijepo zapakirani pokloni po cijeni od 150 kuna. U svakoj je čaj te ponešto od pribora, poput kutijice za čaj, pješčanog sata, žličice za čaj i filtera. Ovi su blagdanski paketi dostupni u novouređenoj prodavaonici od srijede, 18. prosinca, pa sve do isteka zaliha.

„Birajte biti svjesni koliko i što unosite u sebe. Čaj vam je uvijek pametan izbor jer njime ispirete svoje tijelo iznutra, baš kao što to činite vodom izvana“, završio je Goran priču o čaju. Ova mudra rečenica svakako je još jedan poticaj da božićne poklone potražiš upravo u Kući zelenog čaja, u okićenom prolazu Lovački rog. 

 

Posjeti Gastro.hr