Špajza Adventski kalendar 17. prosinca 2019.

Božićne poklone potraži u Kući zelenog čaja

foto: Kuća zelenog čaja
gastro postao gastro.24sata.hr
Do Božića je preostalo tek tjedan dana i krajnje je vrijeme da se, ako još uvijek nisi, uputiš u kupovinu. Naš „missGASTRO adventski kalendar“ osmišljen je upravo zato da ti olakša potragu. Sljedeća destinacija koju preporučujemo je Kuća zelenog čaja – raj za sve koji imaju istančan ukus za čajeve.

Kuća zelenog čaja otvorila se prije 15 godina u samom centru grada, u prolazu Lovački rog. Tanja Španiček strast je pretvorila u posao, a u međuvremenu joj se u predanom radu priključio i suprug Goran. Međutim, Kuća zelenog čaja nije samo uspješan obiteljski posao, već i bitna karika u edukaciji o benefitima ispijanja čaja. 

„Nakon toliko godina na tržištu, Kuća zelenog čaja postala je sinonim za prave čajeve u Hrvatskoj, ali i regiji. Benefiti za osobu koja dnevno ispija više od jedne šalice zelenog, bijelog, crnog ili oolong čaja je povećani otpor na stres. Nutritivno gledano, bogati su antioksidansima, a šalica bijelog čaja ima vitamina C kao sok nekoliko naranča “, rekao nam je Goran Španiček.

 | Author: Kuća zelenog čaja foto: Kuća zelenog čaja

Naravno, pri posjetu Kući zelenog čaja, educirano osoblje može te uputiti u detalje o svakom čaju, dati ti dobru preporuku, ali i specifične savjete za pripremu. „Koliko vrsta čajeva, toliko ima i načina pripreme“, citirao nam je Goran jednog čajnog majstora. Dodao je kako valja pratiti točna uputstva na vrećici, ali i koristiti pripadajući pribor koji ritual ispijanja čaja čini posebnim.

Ispitali smo odmah imaju li Hrvati preferencije pri izboru čajeva. „Najviše se kupuju i konzumiraju zeleni čajevi s dodatkom voća. U Hrvatskoj se dosta konzumiraju citrusi pa je tako zeleni čaj s đumbirom i limunom najtraženiji“, otkrio nam je Goran. Ako ti konzumacija čaja nije navika, a želiš isprobati ponešto iz njihove ponude, čajeve možeš potražiti u Dežman baru, hotelu Jägerhorn, Evergreen sushi baru, Rougemarinu... 

 | Author: Kuća zelenog čaja foto: Kuća zelenog čaja

Blagdani uz šalicu čaja

Bez obzira na to što se ispijanje čaja ne bi trebalo vezati uz sezonu, zimi ipak najčešće žudimo za šalicom toplog napitka i mirisima cimeta, klinčića i jabuka. U Kući zelenog čaja imaju bogatu božićnu ponudu s prikladnim nazivima; na policama se mogu pronaći Božićni čaj, Bademov kolačić, Snježna pahuljica, Medenjakova kućica i brojne druge kombinacije okusa.

Da bi odabir poklona bio još lakši, ovih će vas dana dočekati već pripremljeni i lijepo zapakirani pokloni po cijeni od 150 kuna. U svakoj je čaj te ponešto od pribora, poput kutijice za čaj, pješčanog sata, žličice za čaj i filtera. Ovi su blagdanski paketi dostupni u novouređenoj prodavaonici od srijede, 18. prosinca, pa sve do isteka zaliha.

 | Author: Kuća zelenog čaja foto: Kuća zelenog čaja

„Birajte biti svjesni koliko i što unosite u sebe. Čaj vam je uvijek pametan izbor jer njime ispirete svoje tijelo iznutra, baš kao što to činite vodom izvana“, završio je Goran priču o čaju. Ova mudra rečenica svakako je još jedan poticaj da božićne poklone potražiš upravo u Kući zelenog čaja, u okićenom prolazu Lovački rog. 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.