Chef Vesna Miletić iz Tača priprema najbolju tradicionalnu hranu - evo zašto!

Goran Jakuš
Svojom vizijom inovativne tradicije, chefica i vlasnica zagrebačkog restorana Tač primila je Gault&Millau trofej za tradicijskog chefa 2019. godine.
Vidi originalni članak

Svatko tko je barem jednom posjetio sada već kultni zagrebački restoran Tač, shvatit će kako je titula chefa tradicijske kuhinje došla u prave ruke. 

Prije punih 20 godina zajedno sa suprugom Tihomirom Miletićem otvorila je restoran ResTač, vodila kuhinju i odobravala svaki tanjur prije izlaska iz kuhinje. Posljednjih se nekoliko godina i sama vratila u kuhinju te je tako postala glavni chef obiteljskog restorana čije se ime s vremenom pretvorilo u Tač, a kuhinja s njezinim dolaskom postala još malo posebnija.

Vesna kaže kako je njihov restoran od samih početaka predstavljao jednu veliku obiteljsku kuhinju u kojoj se jede baš kao kod kuće, dobro, kvalitetno i fino. Kroz sve je ove godine zadržala filozofiju koja govori kako je kvalitetna namirnica ipak najvažniji dio pripreme jela, a s vremenom se toliko usavršila da danas iz baš svake komponente jela može izvući ono najbolje.

 

Istarska i mediteranska kuhinja ono su što ju pokreće na neki novi, drugačiji i kreativniji način, no chefica Miletić, kako kaže, inspiraciju crpi iz svih regija Lijepe naše.

„Kod nas se uvijek pazilo na to što je u tanjuru. Hrana je dobrim dijelom dolazila iz Istre, a kako smo ljubitelji samoniklog bilja, uvijek je nešto putovalo prema Zagrebu“, jednom prilikom objasnila je Vesna.

Ljubav prema vrhunskim namirnicama pretočila je u svoj mali vrt u blizini restorana te ostvarila dugogodišnju želju da posjeduje vlastitu zbirku sjemenja starih sorti povrća. Od istog tog povrća stvara svoje tanjure, poznate, a ipak nešto drugačiji, domaće i kreativne. 

 

Your browser doesn’t support HTML5 video

 

Upravo zbog sjajnih novih, a poznatih jela i inovativne tradicije, chef Vesna Miletić osvojila je Gault&Millau trofej Chefa tradicijske kuhinje za 2019.  

Posjeti Gastro.hr