Svatko tko je barem jednom posjetio sada već kultni zagrebački restoran Tač, shvatit će kako je titula chefa tradicijske kuhinje došla u prave ruke.
Prije punih 20 godina zajedno sa suprugom Tihomirom Miletićem otvorila je restoran ResTač, vodila kuhinju i odobravala svaki tanjur prije izlaska iz kuhinje. Posljednjih se nekoliko godina i sama vratila u kuhinju te je tako postala glavni chef obiteljskog restorana čije se ime s vremenom pretvorilo u Tač, a kuhinja s njezinim dolaskom postala još malo posebnija.
Vesna kaže kako je njihov restoran od samih početaka predstavljao jednu veliku obiteljsku kuhinju u kojoj se jede baš kao kod kuće, dobro, kvalitetno i fino. Kroz sve je ove godine zadržala filozofiju koja govori kako je kvalitetna namirnica ipak najvažniji dio pripreme jela, a s vremenom se toliko usavršila da danas iz baš svake komponente jela može izvući ono najbolje.
Istarska i mediteranska kuhinja ono su što ju pokreće na neki novi, drugačiji i kreativniji način, no chefica Miletić, kako kaže, inspiraciju crpi iz svih regija Lijepe naše.
„Kod nas se uvijek pazilo na to što je u tanjuru. Hrana je dobrim dijelom dolazila iz Istre, a kako smo ljubitelji samoniklog bilja, uvijek je nešto putovalo prema Zagrebu“, jednom prilikom objasnila je Vesna.
Ljubav prema vrhunskim namirnicama pretočila je u svoj mali vrt u blizini restorana te ostvarila dugogodišnju želju da posjeduje vlastitu zbirku sjemenja starih sorti povrća. Od istog tog povrća stvara svoje tanjure, poznate, a ipak nešto drugačiji, domaće i kreativne.
Upravo zbog sjajnih novih, a poznatih jela i inovativne tradicije, chef Vesna Miletić osvojila je Gault&Millau trofej Chefa tradicijske kuhinje za 2019.