Chill&Grill: Više od 100 sati zabave na Jarunu
Peto izdanje Chill&Grilla bilo je najdinamičnije dosad; nakon nekoliko tjedana virtualnog roštiljanja i malih grill partija u velikim gradovima, cooking stage i pozornica postavljeni su na Jarunu. Ondje smo proveli 11 dana i priuštili gostima više od 100 sati dobre zabave uz hranu, piće i glazbu.
Plesalo se uz Detour, Bolesnu braću, Zemba Latifu, Retrodukciju, Elvisa Sršena i brojna druga imena s domaće glazbene scene. Na cooking stageu su se pak izmjenjivala zvučna imena iz gastro svijeta, uključujući Marka Palfija, Alma Čatlaka, Jasmina Hajrulu, Maxa Todorva i Renmena. Grilalo se sve i svašta, do klasičnih burgera i ćevapa pa do piletine, ribe, steakova - i goveđih jezika.
Fini zalogaji bili su stalno dostupni i na kućicama gostujućih ugostitelja. Sudjelovali su BBQ Hot Yard, El Toro, Jack 'n' Bowl, KSS Burgers, Maredo, Kitchen&Grill Plac i Wok by Matija. Za stalni dotok osvježavajućih pića bili su zaduženi Karlovačko i Make it Count.
Za one koji uživaju u vinu pobrinuli su se Vinarija Daruvar i Vinarija Benkovac. Vina Vezak, brend vinarije Daruvar, imala su i svoj chillout kutak, u kojem su posjetitelji mogli odmoriti uz čašu vina po izboru. Također, selekcije ovih kvalitetnih i vrhunskih vina bile su na raspolaganju i svim chefovima koji su kuhali na cooking stageu.
Opće je poznato kako u paketu s Chill&Grillom već standardno idu i brojni popratni eventi i nagradne igre, kutak za opuštanje u hladovini, punktovi za fotkanje, degustacije i pokloni. Cijeli je festival "začinio" Kotanyi svojom bogatom ponudom začina. Poznati chefovi obogatili su svoja jela Kotanyi začinima tijekom cooking showa, a Kotanyi se pobrinuo da brojni posjetitelji ne odu s Jaruna praznih ruku. Maskote Kotanyi začinskih mlinaca razveselile su sve generacije posjetitelja te podijelile fine začine kako bi se chillanje&grillanje moglo nastaviti i kod kuće.
Ocat je također bitan sastojak kada se grilla, budući da je dio vrhunskih salata, a često i dobrih marinada, stoga je na raspolaganju cijelo vrijeme bio i Kisko. Uz jabučni, vinski i alkoholni ocat, u njihovoj je ponudi i vrhunski aceto balsamico.
Kako bi svi roštilji bili čisti i sjajni, što je presudna stavka na našem Chill&Grill festivalu, u svakom je trenutku bio dostupan i Permetal. Kad je u pitanju održavanje higijene i pridržavanje epidemioloških mjera, od velike je pomoći bio Lab Pro. Njihova su dezinfekcijska sredstva bila na svim stolovima, kućicama i punktovima za odmor.
Zahvaljujemo svima koji su se s nama družili na Jarunu. Vidimo se sljedeće godine!