Chill&Grill: Više od 100 sati zabave na Jarunu

Matija Habljak/PIXSELL Nastup grupe Detour na petom Chill&Grill festivalu
Završio je peti Chill&Grill festival. Donosimo ti mali pregled svih događanja na Jarunu
Vidi originalni članak

Peto izdanje Chill&Grilla bilo je najdinamičnije dosad; nakon nekoliko tjedana virtualnog roštiljanja i malih grill partija u velikim gradovima, cooking stage i pozornica postavljeni su na Jarunu. Ondje smo proveli 11 dana i priuštili gostima više od 100 sati dobre zabave uz hranu, piće i glazbu.

Plesalo se uz Detour, Bolesnu braću, Zemba Latifu, Retrodukciju, Elvisa Sršena i brojna druga imena s domaće glazbene scene. Na cooking stageu su se pak izmjenjivala zvučna imena iz gastro svijeta, uključujući Marka Palfija, Alma Čatlaka, Jasmina Hajrulu, Maxa Todorva i Renmena. Grilalo se sve i svašta, do klasičnih burgera i ćevapa pa do piletine, ribe, steakova - i goveđih jezika.

Fini zalogaji bili su stalno dostupni i na kućicama gostujućih ugostitelja. Sudjelovali su BBQ Hot Yard, El Toro, Jack 'n' Bowl, KSS Burgers, Maredo, Kitchen&Grill Plac i Wok by Matija. Za stalni dotok osvježavajućih pića bili su zaduženi Karlovačko i Make it Count.

Za one koji uživaju u vinu pobrinuli su se Vinarija Daruvar i Vinarija Benkovac. Vina Vezak, brend vinarije Daruvar, imala su i svoj chillout kutak, u kojem su posjetitelji mogli odmoriti uz čašu vina po izboru. Također, selekcije ovih kvalitetnih i vrhunskih vina bile su na raspolaganju i svim chefovima koji su kuhali na cooking stageu

Opće je poznato kako u paketu s Chill&Grillom već standardno idu i brojni popratni eventi i nagradne igre, kutak za opuštanje u hladovini, punktovi za fotkanje, degustacije i pokloni. Cijeli je festival "začinio" Kotanyi svojom bogatom ponudom začina. Poznati chefovi obogatili su svoja jela Kotanyi začinima tijekom cooking showa, a Kotanyi se pobrinuo da brojni posjetitelji ne odu s Jaruna  praznih ruku. Maskote Kotanyi začinskih mlinaca razveselile su sve generacije posjetitelja te podijelile fine začine kako bi se chillanje&grillanje moglo nastaviti i kod kuće.

Ocat je također bitan sastojak kada se grilla, budući da je dio vrhunskih salata, a često i dobrih marinada, stoga je na raspolaganju cijelo vrijeme bio i Kisko. Uz jabučni, vinski i alkoholni ocat, u njihovoj je ponudi i vrhunski aceto balsamico. 

Kako bi svi roštilji bili čisti i sjajni, što je presudna stavka na našem Chill&Grill festivalu, u svakom je trenutku bio dostupan i Permetal. Kad je u pitanju održavanje higijene i pridržavanje epidemioloških mjera, od velike je pomoći bio Lab Pro. Njihova su dezinfekcijska sredstva bila na svim stolovima, kućicama i punktovima za odmor. 

Zahvaljujemo svima koji su se s nama družili na Jarunu. Vidimo se sljedeće godine!

Partneri projekta su Karlovačko, Pevex, Mesna industrija Ravlić, Visa, Meggle, Zvijezda, Cromaris, Vezak vina, Labud, Studenac market, Kotanyi, Citroën, Make It Count, Hrvatska obrtnička komora i Hilton. 
 

 

Posjeti Gastro.hr