Špajza Kad te život baci u vatru, zapali roštilj! 07. srpnja 2021.

Chill&Grill: Više od 100 sati zabave na Jarunu

Nastup grupe Detour na petom Chill&Grill festivalu foto: Matija Habljak/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Završio je peti Chill&Grill festival. Donosimo ti mali pregled svih događanja na Jarunu

Peto izdanje Chill&Grilla bilo je najdinamičnije dosad; nakon nekoliko tjedana virtualnog roštiljanja i malih grill partija u velikim gradovima, cooking stage i pozornica postavljeni su na Jarunu. Ondje smo proveli 11 dana i priuštili gostima više od 100 sati dobre zabave uz hranu, piće i glazbu.

Plesalo se uz Detour, Bolesnu braću, Zemba Latifu, Retrodukciju, Elvisa Sršena i brojna druga imena s domaće glazbene scene. Na cooking stageu su se pak izmjenjivala zvučna imena iz gastro svijeta, uključujući Marka Palfija, Alma Čatlaka, Jasmina Hajrulu, Maxa Todorva i Renmena. Grilalo se sve i svašta, do klasičnih burgera i ćevapa pa do piletine, ribe, steakova - i goveđih jezika.

Fini zalogaji bili su stalno dostupni i na kućicama gostujućih ugostitelja. Sudjelovali su BBQ Hot Yard, El Toro, Jack 'n' Bowl, KSS Burgers, Maredo, Kitchen&Grill Plac i Wok by Matija. Za stalni dotok osvježavajućih pića bili su zaduženi Karlovačko i Make it Count.

Za one koji uživaju u vinu pobrinuli su se Vinarija Daruvar i Vinarija Benkovac. Vina Vezak, brend vinarije Daruvar, imala su i svoj chillout kutak, u kojem su posjetitelji mogli odmoriti uz čašu vina po izboru. Također, selekcije ovih kvalitetnih i vrhunskih vina bile su na raspolaganju i svim chefovima koji su kuhali na cooking stageu

 | Author: Tomislav Miletić/PIXSELL Vina Vezak - partner Chill&Grill festivala; foto: foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Opće je poznato kako u paketu s Chill&Grillom već standardno idu i brojni popratni eventi i nagradne igre, kutak za opuštanje u hladovini, punktovi za fotkanje, degustacije i pokloni. Cijeli je festival "začinio" Kotanyi svojom bogatom ponudom začina. Poznati chefovi obogatili su svoja jela Kotanyi začinima tijekom cooking showa, a Kotanyi se pobrinuo da brojni posjetitelji ne odu s Jaruna  praznih ruku. Maskote Kotanyi začinskih mlinaca razveselile su sve generacije posjetitelja te podijelile fine začine kako bi se chillanje&grillanje moglo nastaviti i kod kuće.

Ocat je također bitan sastojak kada se grilla, budući da je dio vrhunskih salata, a često i dobrih marinada, stoga je na raspolaganju cijelo vrijeme bio i Kisko. Uz jabučni, vinski i alkoholni ocat, u njihovoj je ponudi i vrhunski aceto balsamico. 

 | Author: Tomislav Miletić/PIXSELL Kotanyi maskote dijelile su posjetiteljima začinske mješavine; foto: foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

 | Author: Željko Hladika/PIXSELL Kisko se pobrinuo za salate i marinade, ali i fotkanje; foto: foto: Željko Hladika/PIXSELL

 | Author: Kisko je predstavio svoj aceto balsamico

Kako bi svi roštilji bili čisti i sjajni, što je presudna stavka na našem Chill&Grill festivalu, u svakom je trenutku bio dostupan i Permetal. Kad je u pitanju održavanje higijene i pridržavanje epidemioloških mjera, od velike je pomoći bio Lab Pro. Njihova su dezinfekcijska sredstva bila na svim stolovima, kućicama i punktovima za odmor. 

 | Author: Tomislav Miletić/PIXSELL Kako bi se svi pridržavali epidemioloških mjera, uskočio je Lab Pro; foto: foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Zahvaljujemo svima koji su se s nama družili na Jarunu. Vidimo se sljedeće godine!

 | Author: 24sata foto: 24sata Partneri projekta su Karlovačko, Pevex, Mesna industrija Ravlić, Visa, Meggle, Zvijezda, Cromaris, Vezak vina, Labud, Studenac market, Kotanyi, Citroën, Make It Count, Hrvatska obrtnička komora i Hilton. 
 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.