Cronique deli bar: Isključivo hrvatski proizvodi na najvišoj razini u sjajnom zagrebačkom lokalu!

facebook
U blizini studija Elektrotehnike, s pogledom na zelenilo i ugodnom malom terasom, smjestilo se otkriće za gurmane i ljubitelje hrvatskih unikatnih i zdravih proizvoda. Počinje era Croniquea!
Vidi originalni članak

Ljudi se stalno žale na poplavu uvoznih artikala i robe: dosta im je snježnobijelog češnjaka bez boje, okusa i mirisa, radioaktivnih tuna iz konzerve, hrane koja putuje brodovima po nekoliko mjeseci i niskom cijenom utječe na zatvaranje lokalnih OPG-ova...

No, ima i ljudi koji se bore upravo za nešto suprotno, baš kao što to radi novootvoreni Cronique deli bar, maleno mjesto u Unskoj 2, koje nudi samo hrvatske proizvode i to u svim oblicima.

Osim što ćete ovdje moći pojesti vrhunska jela na žlicu u vrijeme gableca, uživati u bogatim i ukusnim sendvičima i piti brojne hrvatske brendove čajeva, rakija, vina i piva, ovdje se također smjestila i trgovina u kojoj ćete moći odnijeti kući većinu onoga što vam se svidjelo pri kušanju.

Cronique deli bar tako nudi dvadeset čajeva, nekolicinu piva dobaćih mikro i craft pivovara - Medvedgrada i Varionice, vinske etikete autohtonih hrvatskih sorti poznatih vinara poput Cmrečnjaka, Madirazze, Bibicha, preko trideset likera (Incanto, Suza, Strancarić), desetak rakija Šarčević, Cestarić, Antunović...

Organiziraju se i degustacije s ljudima koji svojim rukama sade, beru i stvaraju te proizvode, a cijeli je koncept zaštićen. Od doručka, preko marende, ručka i do ugodnih večernjih sati nasmiješeno osoblje bara će vas brzo poslužiti u unutrašnjosti i na mirnoj, tihoj terasi, ali toplo vam savjetujemo da se nagledate i namirišite okusa, boja i mirisa u prekrasno uređenom interijeru kojeg se ne bi postidio niti Milan niti Pariz.

Ponavljamo još jednom, ovdje možete jesti i piti samo hrvatsko, ni kole, ni tekile, ni chardonnaya - ništa uvozno, samo naše!

Sjajan koncept u kojem trenutno ne vidimo lošu stranu, koncept koji gura male domaće proizvođače što se na licu mjesta mogu i kontaktirati, a sve to upakirano u ugodan prostor u kojem ćete se definitivno zadržati dulje nego što ste očekivali.

Uglavnom, dođite na žlicu ričeta ili bakalara, komad pečenog piceka, čašu istarske rakije i sendvič od slavonske slanine ili dalmatinskog pršuta, bezglutenske krekere ili pjenušac od meda – kronično se vežite za Hrvatsku i hrvatsko, i probajte proizvode sa sela u urbanom izdanju!

Cronique deli bar, nešto stvarno drukčije... 

Posjeti Gastro.hr