Don't cry for meat, Argentina: Kako pripremiti savršen biftek

Thinkstock
Nakon veličanstvene pobjede, i kad smo im već skinuli skalp, red je da pojedemo nešto "na argentinski". Malo se namirnica izgovara s toliko poštovanja kao što je to riječ o najfinijem među mesima.
Vidi originalni članak

Dovoljno je reći da se priprema krvav, srednje pečen ili jače pečen, pa da svi odmah znaju da je riječ o kulinarskom favoritu - o biftekuDa njegov 'dobar glas' nije precijenjen govori činjenica da je biftek odnosno goveđi file ili pisanica najmekše i najkvalitetnije crveno meso. Toliko je dobar da mu i ne treba “kvariti” okus pretjeranim kuhanjem. 

Stvarno bi bilo šteta upropastiti ga nekom greškom u pripremi - presušiti ga, raskomadati, začiniti 'ne daj Bože' majonezom ili kečapom.  Kako odraditi neke predradnje i kako jedan divan komad mesa pretvoriti u savršen sočan obrok? Ovdje otkrijte tajne sočnog bifteka chefa Marija Čepeka.

Bilo da vaš odrezak volite "krvav" ili srednje pečen, treba znati procijeniti trenutak u kojem je vaš sočni komad mesa gotov i spreman za tanjur. Postoji nekoliko načina kako to možete učiniti, a ovaj video provest će vas kroz najjednostavniji, za koji vam nisu potrebni kuhinjski "gadegti" - dovoljan je samo vaš dlan i prst

Kada otkrijete sve tajne, probajte neke od naših ukusnih i sočnih prijedloga:

Biftek

Biftek s mrkvom u istarskom teranu

Biftek s preljevom od hrena

Biftek s džemom od ljubičastog luka i čips od pancete

Goveđi carpaccio

 

Posjeti Gastro.hr