Foto priča: Što su to naši čitatelji fino kuhali s Matejom Krvarić?

Luka Stanzl/PIXSELL Pet sretnih čitatelja se pridružilo Mateji Krvarić u kuhinji i uz pomoć moderne Gorenje pećnice su pripremili slasna ljetna jela.
Pet sretnih čitatelja pridružilo se Mateji Krvarić u kuhinji i uz pomoć moderne Gorenje pećnice su pripremili slasna ljetna jela.
Vidi originalni članak

Uz sve više temperature i sunčane dane, tko je raspoložen stajati satima uz štednjak? Nitko! Ipak, nešto zdravo i fino moramo jesti. Na svu sreću postoji cijeli niz jednostavnih i laganih ljetnih recepata koje u trenu možeš staviti u pećnicu i pustiti neka ona odradi svoje dok se pripremaš za plažu ili ispijanje koktela s prijateljima. 

Našoj Gastro zvijezdi Mateji Krvarić u kuhinji su se pridružili sretni čitatelji koji su svojim maštovitim odgovorima osvojili radionicu kuhanja. Pet čitatelja sudjelovalo je u pripremi predjela, glavnog jela i slasnog deserta dok im je Mateja svojim korisnim savjetima pokazala kako do laganog ljetnog jela što jednostavnije. Cijelu pripremu olakšala je i pametna Gorenje pećnica koja svojim naprednim funkcijama pečenje pretvara u zabavu, čak i usred ljeta. 

Prve na redu bile su bruschette s pečenim rajčicama, češnjakom i kremom od tučenog feta sira kao osvježavajuće predjelo. Dok su se rajčice pekle u pećnici, Mateja je uz Damirovu pomoć pripremila kremu od feta sira, krem sira, timijana i bosiljka u Gorenje sjeckalici. Osim rajčica, zapekli su i češnjak te sve pomiješali i poslužili na zapečenom kruhu. Hrskavo predjelo bilo je odlična uvertira za glavno jelo za koje su bile zadužene Petra i Marija - rižoto od mladog graška. Kod pripreme rižota od graška čitatelji su od Mateje naučili vrijednu lekciju - nikada ne treba štedjeti na vinu! 

Dok su predjelo i glavno jelo tu da nas zasite, moramo se složiti kako je desert uvijek zvijezda jela. Ovoga puta zvijezda je bila američka pita od marelica. Uz Matejino stručno vodstvo, Anamarija i Dora radile su tijesto bez jaja što ih je jako zainteresiralo jer obje obožavaju jesti, ali i pripremati kolače. U koru pripremljenu od brašna, limunove korice, vode i maslaca stavile su domaće marelice, a Mateja dodaje kako u ovako slatko domaće voće ne treba dodati šećer. Na sve to dodan je preljev od gustina, cimeta, vanilije i limunovog soka te se pita pekla 60 minuta u Gorenje pećnici. 

Ovako slasna pita poslužena je uz kuglicu sladoleda što je, kako dodaje Mateja, savršena toplo - hladna kombinacija za ljeto. Naravno, na kraju su Mateja i naši dragi čitatelji uživali u svim ljetnim delicijama koje su pripremili, a osim s dobrim iskustvom i novim znanjima, doma su otišli i s poklonom koji je sve razveselio - Gorenje blenderom. Tako je završila još jedna zabavna i poučna radionica u organizaciji missGASTRO u suradnji s Gorenjem, a tebi preporučujemo da svakako pratiš što to još zanimljivo spremamo u budućnosti. 

Dolaskom lijepih dana, slobodno vrijeme je ključno i sigurno želiš maksimalno iskoristiti svoje dane. Zato ti nove Gorenje OptiBake ugradbene pećnice nude brojne mogućnosti koje će ti kuhanje učiniti lakšim i ugodnijim, ali prije svega vremenski kraćim. Ako želiš ravnomjerno pečenu hranu zbog sjajne cirkulacije zraka i stabilne temperature u cijeloj pećnici, prženu hranu bez dodatnih kalorija i postizanje temperature do 200 ˚C za samo 5 minuta, te čak 22 različita automatska programa za pečenje, odaberi Gorenje pećnicu i uživaj u životu dok ona peče za tebe!

Posjeti Gastro.hr