Genijalno: Pet sjajnih likera iz samo jedne boce votke

Thinkstock
Iznenadite se moći koju posjeduje ovo alkoholno piće, pripremite čak pet različitih likera s bazom od votke!
Vidi originalni članak

Vikend je vrijeme uživanja! Za neke to znači uživanje u prirodi, hrani ili pak opuštanje uz koju čašicu finog alkoholnog napitka. Nalazite li se među ljubiteljima votke, naših pet fantastičnih prijedloga pomoću kojih ćete bocu votke u potpunosti preobraziti mogli bi vas u potpunosti raspametiti.



Čokoladni liker je zbilja moguće pripremiti od samo jedne boce votke i nešto dodataka. Kombinirajte 330 ml votke s jednom žlicom sirovog kakaa. Dodajte i nekoliko kockica nasjeckane čokolade po izboru, a onda i dvije žlice šećera. Pomiješajte u staklenci, dobro je zatvorite, protresite i čuvajte tako barem pet dana prije prve degustacije.

Slatki, sezonski napitak koji svaki puta iznova oduševljava, svakako je limoncello. Kiselkaste, svježe arome divan su dodatak zimskim danima, a kada shvatite koliko ga je lako pripremiti, postat će nezaobilazan dio svake nadolazeće zime. Pomiješajte 330 ml votke, koricu tri limuna koje ste najprije dobro oprali, nekoliko komadića limuna i dvije žlice šećera. Dobro zatvorite staklenku u koju ste ubacili sastojke pa je povremeno protresite u narednih pet dana koliko je potrebno da odstoji.



Liker od naranče priprema se na vrlo sličan način kao i onaj od limuna. U varijantu s narančom možete dodati vaniliju, cimet ili neke druge začine po želji. Ovaj liker također čuvajte barem pet dana nakon pripreme. 

Potpuno drugačiji alkoholni napitak dobit ćete kombinacijom slanine, crnog čaja i votke. Da, dobro ste pročitali! Ovo piće zove se još i Mezcal, a svaki sastojak koji upakirate u njega imat će posebnu funkciju. Crni čaj dat će na posebnom okusu dok će slanina donijeti okus dima. U staklenku ubacite 300 ml votke, jednu krišku pečene slanine, jednu vrećicu crnog čaja i začine poput klinčića ili cimeta. Promiješajte i držite zatvoreno do pet dana. Okus ovog napitka definitivno će vas iznenaditi, a ako mu to dopustite - baš bi vas mogao i osvojiti!

Vjerujemo kako među vašim najdražima zasigurno postoje veliki ljubitelji gina. Sada ga možete pripremiti i kod kuće tako da pomiješate borovnice, korijander, svježi đumbir, limunovu ili narančinu koricu i začine po želji, ovisno o okusu koji želite da prevladava u vašem piću. Spojite sve sastojke i suzdržite se od otvaranja barem pet dana!

Živjeli!

Posjeti Gastro.hr