Recepti 17. prosinca 2016.

Raspametite se: Domaći božićni punč

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Whiskey, jabuke i cijelo malo bogatstvo sezonskih začina čine opuštajući božićni punč

Kombinacija okusa i mirisa koji će vas osvojiti već na prvu nezamislivo je dobra. Jabukovača, sok od naranče i limuna, pa još malo whiskeyja. Može li bolje? Može! Kombinaciji dodajte mirisne zimske začine poput anisa, cimeta i klinčića pa se opustite uz ovaj ukusan topli napitak.

Potrebno vam je:

  • 6 čaša jabukovače
  • 1 šalica narančinog soka
  • 4 štapića cimeta
  • 5 komada zvjezdastog anisa
  • 1 čaša whiskeyja
  • 1 žlica šećera
  • Sok jednog limuna

Priprema:

  1. Sve sastojke osim whiskeyja ubacite u veliku posudu pa ih kuhajte.
  2. Pazite da tekućina ne zavrije.
  3. Kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena.
  4. Kada je punč gotov, dodajte mu whiskey po želji.
  5. Poslužite vruće.

Živjeli!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.