gastro postao
Whiskey, jabuke i cijelo malo bogatstvo sezonskih začina čine opuštajući božićni punč
Kombinacija okusa i mirisa koji će vas osvojiti već na prvu nezamislivo je dobra. Jabukovača, sok od naranče i limuna, pa još malo whiskeyja. Može li bolje? Može! Kombinaciji dodajte mirisne zimske začine poput anisa, cimeta i klinčića pa se opustite uz ovaj ukusan topli napitak.
Potrebno vam je:
- 6 čaša jabukovače
- 1 šalica narančinog soka
- 4 štapića cimeta
- 5 komada zvjezdastog anisa
- 1 čaša whiskeyja
- 1 žlica šećera
- Sok jednog limuna
Priprema:
- Sve sastojke osim whiskeyja ubacite u veliku posudu pa ih kuhajte.
- Pazite da tekućina ne zavrije.
- Kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena.
- Kada je punč gotov, dodajte mu whiskey po želji.
- Poslužite vruće.
Živjeli!