Danas ćemo proglasiti novu Gastro zvijezdu!

Luka Stanzl/PIXSELL
Nakon više od dva mjeseca, nekoliko selekcijskih krugova, brojnih kulinarskih dvoboja i glasovanja – konačno ćemo otkriti tko su ovogodišnje Gastro zvijezde! Pratite atmosferu iz Smaragdne dvorane hotela Esplanade na našim društvenim mrežama.
Vidi originalni članak

Da vas podsjetimo, izbor najboljih regionalnih food blogera počeo je sredinom rujna, kada smo otvorili prijave u pet kategorija – Tradicionalna hrana, Zdrava hrana, Slastice, Fotografija i Video. Primili smo čak 605 prijava, nakon čega smo u redakciji proveli nekoliko napetih dana pregledavajući sve blogove.

Popis deset perspektivnih blogera u svakoj kategoriji proslijedili smo članovima žirija, Domagoju Jakopoviću Ribafishu, Lani Klingor Mihić, Marini Knežević i Darku Kontinu, koji su izdvojili četiri najbolja. 

 

 

U tom je trenutku postalo osobito zanimljivo jer smo odabir u kategorijama Tradicionalna hrana, Zdrava hrana i Slastice prepustili vama. U međuvremenu smo organizirali najveći meetup food blogera dosad, odradili nekoliko rundi napetih gastro dvoboja, a potom prebrojili glasove i objavili superfinaliste! 

 

 

Da vas podsjetimo, u kategoriji tradicionalna hrana do superfinala su stigli blogovi „Forking Croatia“ i „Mama, ja sam gladan“. Kad je u pitanju zdrava hrana, žestoka se borba vodila između blogova „Zdravo i slasno“ te „Nuts and Walnuts“. Kategorija Slastice bila je neizvjesna do posljednjeg trenutka, što samo potvrđuje kvalitetu oba bloga u superfinalu – „Mama drama“ i „Sweet life by Karla“.

 

 

U kategoriji Fotografija, glasati ste mogli za blog „O slanom & slatkom: O svemu“ i „Spoons and Scales“, dok su za najbolji video nominirani bili blogovi „Foodgasm by Ena“ i „“Hleb i lale“.

Glasovanje je zatvoreno, ovog trenutka prebrojavamo glasove, žiri odlučuje o sveukupnom pobjedniku, no morat ćete se strpjeti još nekoliko dana. Rezultate ćemo objaviti sljedećeg ponedjeljka, 26. studenog, na spektakularnom eventu u hotelu Esplanade. Bez brige, u Smaragdnu ćemo vas dvoranu uvesti virtualno, live prijenosima na našim društvenim mrežama, fotografijama i tekstovima o sudionicima i poznatim gostima. Znat ćete tko su ovogodišnji pobjednici onog trenutka kada im predamo statuu „Gastro zvijezde“!

 

 

Ovim putem želimo zahvaliti svima koji su pratili izbor „Gastro zvijezde“ i izravno sudjelovali svojim glasovima. Nadamo se kako ste naučili više o regionalnoj blogerskoj sceni i naišli na barem jedan inspirativan food blog za koji prethodno niste znali.  

 

 

Posjeti Gastro.hr