Iskrena i domaća, s okusom doma - takva se hrana priprema na Home Kate blogu
Kad bi na posao ponijela neki obrok ili kad bi nešto zanimljivo priprema za obitelj, na svom bi profilu na Instagramu dijelila fotografije tih jela. S vremenom bi njezini prijatelji sve češće tražili recepte za to što bi pripremila, pa je tako počela objavljivati recepte. Tako je, sasvim prirodno, nastao profil Kate_homecooking, na kojem Kate – Katarina Đozović – dijeli recepte sa svojim pratiteljima.
U skladu s njezinom idejom zdrave prehrane, i njezine su prve objave na Instagram profilu bile šareni i voćni „jar breakfast“, kakve je tada svakoga dana nosila na posao. Od toga je sve krenulo svojim putem i danas Kate ima svoju nemalu publiku od gotovo 15000 pratitelja.
„Pa rekla bih da nisam ovo nikad očekivala. Počela sam objavljivati 'just for fun', a na kraju se skupila baš neka draga i pozitivna ekipa. Iznenadi me kad me negdje vide i jave se ili me spomenu nekom od mojih prijatelja. Sve koje sam do sad upoznala su zbilja divni,“ govori Kate, te dodaje da se veseli novom iskustvu i upoznavanju novih ljudi iz „male vesele gastro zajednice pune kreativnih ideja“.
Pitali smo Kate da procijeni koje je omiljeno jelo njenih ukućana, a koje pratitelja bloga/profila, a ona nam je spremno odgovorila: „Bezmasni uštipci! Ako je suditi po broju spremljenih recepata, rekla bih da su tu pratitelji i ukućani usuglašeni. To je moja mrvicu zdravija varijanta svima dobro poznatog comfort fooda. Inače i moji ukućani i pratitelji jako vole moje šarene tanjure pune različitih salata te lagane i brze obiteljske obroke.“
Svoju kuhinju opisuje kao iskrenu, domaću, nepretencioznu – kao „taste of home“. A tome u prilog ide i činjenica da su obroci prikazani na njenom profilu uistinu njihovi obiteljski obroci. Stoga za Kate vrijedi – što na slici, to u tanjuru. A ako kuha samo za sebe, odabrat će: „bogatu salatu, punu različitog povrća, mahunarki i, naravno, kvinoju,“ koju obožava na sve načine, kao i maslinovo ulje koje joj je baš uvijek u kuhinji.
Kate nam je pripremila svoje jelo u sklopu natječaja za Gastro zvijezdu, a ti ćeš za nju moći glasati na portalu Gastro zvijezde. Sudeći prema odnosu koji Kate ima s pratiteljima, mnogi će za nju navijati. Sjeća se Katarina prekretnice u svojoj gastro karijeri:
„Za vrijeme korone sam počela raditi sourdough focacciu koja se toliko svidjela ljudima! I danas je jedan od recepata koji uvijek izazove oduševljenje. Posebno kada sam se okušala u izradi oslikane verzije tzv. "garden scape focaccia" u obliku cvijeća, trešanja i slično. Baš su me jako iznenadili lijepim riječima i podrškom. To je zapravo bila prekretnica da svoje kuhanje shvatim malo 'ozbiljnije'.“