Špajza Gastro zvijezda 03. studenoga 2022.

Iskrena i domaća, s okusom doma - takva se hrana priprema na Home Kate blogu

Katarina Đozović, autorica bloga Home Kate foto: Slavko Midzor/PIXSELL / Home Kate
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedna od finalistica Gastro zvijezde u kategoriji Zdrava i vege prehrana je i Katarina Đozović, sa svojim blogom Home Kate i Instagram profilom kate_homecooking

Kad bi na posao ponijela neki obrok ili kad bi nešto zanimljivo priprema za obitelj, na svom bi profilu na Instagramu dijelila fotografije tih jela. S vremenom bi njezini prijatelji sve češće tražili recepte za to što bi pripremila, pa je tako počela objavljivati recepte. Tako je, sasvim prirodno, nastao profil Kate_homecooking, na kojem Kate – Katarina Đozović – dijeli recepte sa svojim pratiteljima.

U skladu s njezinom idejom zdrave prehrane, i njezine su prve objave na Instagram profilu bile šareni i voćni „jar breakfast“, kakve je tada svakoga dana nosila na posao. Od toga je sve krenulo svojim putem i danas Kate ima svoju nemalu publiku od gotovo 15000 pratitelja.

 | Author: Home Kate foto: Home Kate

„Pa rekla bih da nisam ovo nikad očekivala. Počela sam objavljivati 'just for fun', a na kraju se skupila baš neka draga i pozitivna ekipa. Iznenadi me kad me negdje vide i jave se ili me spomenu nekom od mojih prijatelja. Sve koje sam do sad upoznala su zbilja divni,“ govori Kate, te dodaje da se veseli novom iskustvu i upoznavanju novih ljudi iz „male vesele gastro zajednice pune kreativnih ideja“.

Pitali smo Kate da procijeni koje je omiljeno jelo njenih ukućana, a koje pratitelja bloga/profila, a ona nam je spremno odgovorila: „Bezmasni uštipci! Ako je suditi po broju spremljenih recepata, rekla bih da su tu pratitelji i ukućani usuglašeni. To je moja mrvicu zdravija varijanta svima dobro poznatog comfort fooda. Inače i moji ukućani i pratitelji jako vole moje šarene tanjure pune različitih salata te lagane i brze obiteljske obroke.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate (@kate_homecooking)

Svoju kuhinju opisuje kao iskrenu, domaću, nepretencioznu – kao „taste of home“. A tome u prilog ide i činjenica da su obroci prikazani na njenom profilu uistinu njihovi obiteljski obroci. Stoga za Kate vrijedi – što na slici, to u tanjuru. A ako kuha samo za sebe, odabrat će: „bogatu salatu, punu različitog povrća, mahunarki i, naravno, kvinoju,“ koju obožava na sve načine, kao i maslinovo ulje koje joj je baš uvijek u kuhinji.

 | Author: Home Kate foto: Home Kate

Kate nam je pripremila svoje jelo u sklopu natječaja za Gastro zvijezdu, a ti ćeš za nju moći glasati na portalu Gastro zvijezde. Sudeći prema odnosu koji Kate ima s pratiteljima, mnogi će za nju navijati. Sjeća se Katarina prekretnice u svojoj gastro karijeri:

„Za vrijeme korone sam počela raditi sourdough focacciu koja se toliko svidjela ljudima! I danas je jedan od recepata koji uvijek izazove oduševljenje. Posebno kada sam se okušala u izradi oslikane verzije tzv. "garden scape focaccia" u obliku cvijeća, trešanja i slično. Baš su me jako iznenadili lijepim riječima i podrškom. To je zapravo bila prekretnica da svoje kuhanje shvatim malo 'ozbiljnije'.“

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.