Istražili smo: Ovo je najskuplje voće na svijetu

Getty Images
Pretražili smo bespuća Interneta u potrazi za najskupljim voćem na svijetu. U kategoriju bezobrazno skupog ušlo je ovih sedam vrsta...
Vidi originalni članak

Nakon nekoliko minuta pretraživanja postalo nam je jasno da Japanci prednjače u proizvodnji neobičnog voća. Za cijenu nekoliko Bijin-hime jagoda ili densuke lubenice vjerojatno možete proputovati pola svijeta pa se ovakvi eksperimenti čine potpuno besmislenim. Pročitajte na što smo sve naišli guglajući voće.

 

 

Pretjeruju li? LUXE Milkshake srušio Guinnessov rekord

 

 

Sekai Ichi jabuke
Ove bajkovite crvene jabuke mogu težiti čak kilogram i najskuplje su na svijetu. Cijena se penje do nevjerojatnih  20 dolara po komadu, a nabaviti se mogu samo ekskluzivnim trgovačkim centrima i voćarnama u Japanu.

 

 

 

Dekopon
Jeste li ikad čuli za dekopon, križanca mandarine i naranče? Nema sjemenki, nevjerojatno je sladak i na vrhu ima izbočinu. Također je produkt japanskih eksperimenata, a pokušali su ga uzgojiti i u Brazilu pod imenom Kinsei. Paket sa šest dekopona navodno stoji 80 dolara.

 

 

Ruby Roman grožđe
U Japanu se godišnje uzgoji nešto više od dvije tisuće grozdova  Ruby Roman, koji su veliki poput ping pong loptica. Kad je prije deset godina u prodaju puštena prva berba, cijena je dostigla 2000 dolara.

 

 

J-Queen durian
Iako ovo smrdljivo voće ima zabranu prilaska mnogim javnim prostorima, u Indoneziji ga i dalje smatraju „kraljem voća“. Posebna vrsta duriana, nazvana J-Queen,  okrugla je, žuta i navodno se u okusu može osjetiti nota kikirikija. Trenutno stoji čak 1000 dolara.

 

 

Taiyo-no-Tomago (mango)
Japanci su pomalo ekscentrični i kada je mango u pitanju. Proizveli su gladak mango u crvenim i narančastim bojama u kojem se navodno osjećaju i arome kokosa i ananasa. Budući da je proizvodnja skupa i dugotrajna, cijena se može popeti i na nekoliko tisuća dolara. 

 

 

Bijin-hime strawberries
Uzgoj jagode veličine ping pong loptice, izrazito crvene boje i pravilnog oblika je skup i dugotrajan. Da biste isprobali vrhunski primjerak, trebat ćete izdvojiti čak 4.500 dolara. Istinski nas zanima tko daje ovoliku svotu za jednu jagodu.

 

 

Densuke lubenica
Ova crna lubenica navodno je mnogo slađa od regularne, a za tu slatkoću treba i masno platiti. Rastu samo na japanskom otoku Hokkaido i mogu doseći cijenu od 6.000 dolara, ovisno o težini. 

 

 

 

Posjeti Gastro.hr