Jedite zdravo uz recepte Zdrave Ive

Ivanka Brček
Ivanka Brček osvojila je žiri receptima baziranim na sezonskom voću i povrću. Pogledajte što finalistica natječaja Gastro zvijezda u kategoriji vege hrane kaže o bloganju i blogerskoj sceni.
Vidi originalni članak

Zbog čega ste svoje kulinarske tajne odlučili podijeliti s gastro znatiželjnicima putem bloga?

Počela sam s objavljivanjem slika svojih „jestivih“ kreacija na Instagramu . Vremenom je bilo sve više upita za recepte i poticanja za pisanje bloga te sam odlučila na taj način podijeliti s drugima recepte .

Što vas je nagnalo da se opredijelite baš za vegetarijansku hranu?

Oduvijek sam voljela povrće pripremljeno na sve načine pa sam, malo po malo, proučavala vegetarijanske recepte i shvatila da ih ima relativno malo u odnosu na ostale načine prehrane. Odlučila sam kreirati vlastite vegetarijanske recepte bazirane na organskom i sezonskom povrću i voću.

Što mislite o hrvatskoj, ali i regionalnoj blogerskoj sceni?

Kvalitetnih blogera na hrvatskoj sceni je sve više i zaista je teško izdvojiti par njih . Što se tiče regionalne blogerske scene izdvojila bih srpske blogere kao vrlo interesantne i raznovrsne.

Po čemu se ističete od ostalih blogera koji su fokusirani na vege hranu?

Svi moji recepti kreirani su od zdravih namirnica; ne koristim bijelo brašno, hidrogenizirane masti kao što je margarin, bijeli šećer, gotove začine pune soli i procesuirane namirnice već isključivo zdrava ulja , sladila i začine. Često sam naišla na vegetarijanski recept koji obiluje nezdravim namirnicama pa sam odlučila kreirati vlastite s naglaskom na „zdravo“.

Zbog čega bi baš vi trebali postati nova Gastro zvijezda?

Svi moji recepti (uključujući i fotografije) su moje autorsko djelo. Sva jela su isprobana od strane članova moje obitelji i prijatelja. Moj cilj je prvenstveno, širenje važnosti zdrave prehrane za sve dobne skupine.  

 Za Ivanku i druge favorite možete glasati na stranici Gastro zvijezde!

 

Posjeti Gastro.hr