Ljetna krumpir salata s posebnim dodatkom

PR
Svima poznata, a često i najdraža salata sezone dobila je posve novo ruho...
Vidi originalni članak

Krumpir salata zasigurno ulazi u povrtne ljetne specijalitete kojima se veselimo najviše. Dobro kuhan krumpir, mladi i medvjeđi luk, a kao poseban dodatak - srijemska kobasica. Ovakav spoj zasigurno će vas oduševiti već poznatim, ali tako novim, još boljim okusima.

 

Sastojci:

  • 0,5 kg mladog krumpira
  • Pušlek mladog luka
  • Pušlek rotkvica
  • 200 g Gavrilović Srijemske
  • 2 žlice punomasnog vrhnja
  • Pušlek medvjeđeg luka
  • Šaka mahuna
  • 1 limun
  • 1 žličica senfa i hrena
  • Sol
  • Maslinovo ulje

Priprema:

1. Krumpir samo dobro oprati (ako je mladi), nasjeckati na kocke i skuhati u posoljenoj vrućoj vodi.

2. Mahune očistiti i blanširati u vrućoj vodi.

3. Kad je krumpir kuhan, staviti ga u veliku zdjelu, dodati nasjeckane blanširane mahune, nasjeckani mladi luk, medvjeđi luk i rotkvice. Posoliti, začiniti uljem, limunom, senfom i hrenom.

4. Dodati nasjeckanu srijemsku i dobro promiješati. Servirati uz pečena jaja.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr