Krumpir salata zasigurno ulazi u povrtne ljetne specijalitete kojima se veselimo najviše. Dobro kuhan krumpir, mladi i medvjeđi luk, a kao poseban dodatak - srijemska kobasica. Ovakav spoj zasigurno će vas oduševiti već poznatim, ali tako novim, još boljim okusima.
Sastojci:
- 0,5 kg mladog krumpira
- Pušlek mladog luka
- Pušlek rotkvica
- 200 g Gavrilović Srijemske
- 2 žlice punomasnog vrhnja
- Pušlek medvjeđeg luka
- Šaka mahuna
- 1 limun
- 1 žličica senfa i hrena
- Sol
- Maslinovo ulje
Priprema:
1. Krumpir samo dobro oprati (ako je mladi), nasjeckati na kocke i skuhati u posoljenoj vrućoj vodi.
2. Mahune očistiti i blanširati u vrućoj vodi.
3. Kad je krumpir kuhan, staviti ga u veliku zdjelu, dodati nasjeckane blanširane mahune, nasjeckani mladi luk, medvjeđi luk i rotkvice. Posoliti, začiniti uljem, limunom, senfom i hrenom.
4. Dodati nasjeckanu srijemsku i dobro promiješati. Servirati uz pečena jaja.
Dobar tek!