Ljetna maneštra s bobom i kobasicama

Screenshoot
Jednostavna juha od svega nekoliko sastojaka idealan je obrok za vrijeme ljetnih dana.
Vidi originalni članak

Kombinacija boba, mrkve i Gavrilović Kranjskih kobasica u loncu će stvoriti idealnu juhu za vruće ljetne dane. Priprema će vam oduzeti manje od pola sata, a juhi možete dodati i komad mesa, pa uživati u kompletnom, finom ručku u rekordnom roku.

Postupak pripreme pogledajte u videu u nastavku.

 

Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g boba
  • 2 mrkve
  • 1 luk
  • 1 par Gavrilović kobasica
  • 1 vezica peršina
  • 2 žlice maslinova ulja
  • Temeljac
  • sol i papar

Priprema:

  1. Nasjeckajte luk pa ga pirjajte dok se ne zastakli.
  2. Dodajte sjeckanu mrkvu, kratko popirjajte, pa ubacite i očišćeni bob.
  3. Dodajte temeljac.
  4. Začinite soli i paprom, pa u juhu ubacite i sjeckane kobasice.
  5. Kuhajte desetak minuta, a zatim dodajte rezance za juhu.
  6. Pospite sitno sjeckanim peršinom i poslužite toplo.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr