Ljetne torte od lubenica - imamo recept za novi ljetni hit

Thinkstock
Nakon alphabet cake, torte u obliku slova, brojeva, srca i zvjezdica za kojom je poludio cijeli gastro svijet, na red je došla ljetna inačica omiljenih torti - ona u kojoj je glavi sastojak lubenica.
Vidi originalni članak

Strpljenje, velika lubenica, omiljena krema ili pak jednostavno, ali efektno sezonsko voće bit će dovoljni da pripremite najpoželjniju tortu sezone - tortu od lubenice. 

 

 

Riječ je o nevjerojatno jednostavnoj slastici, idealnoj za ljetne dane, kako za onog tko je priprema, tako i za onog tko u njoj uživa. Slojevi deblje rezane lubenice u ovom slučaju predstavljaju biskvit, kojem zatim možete dodati kremu po izboru ili pak naprosto preskočiti taj dio i lubenicu začiniti sezonskim voćem.

 

Foodgasm Slushie od lubenice - novo lice ljetnog osvježenja

 

Sjajan dodatak torti od lubenice bit će borovnice, pokoja egzotična voćka, ribizla, grožđa, šljiva, šipka, maline i kupine, dok se kod biranja krema vodite onom kako je jednostavnije uvijek najbolje. Najbolji odabir bit će brze kreme na bazi šlaga u koje možete dodati pire od voća po želji ili ga začiniti limunovim sokom ili vanilijom.

Uz voće i kreme, tortu od lubenice možete pojačati i biskvitom između slojeva lažnog biskvita od lubenice, a sjajna ideja bit će beze kore poput onih za ledeni vjetar.

 

MLJAC! Grilana lubenica kao predjelo i desert

 

 

Osim od lubenice, osvježavajuće voćne torte možete pripremati i od dinje. Dovoljno je tek odabrati kombinacije koje sami najviše volite, pa se upustiti u pripremu koja traje manje od pola sata. Sjajno, zar ne?

 

isprobajte! Najbolja kombinacija lubenice i mojita

 

U nastavku donosimo recept za super jednostavnu tortu od lubenice i jagoda, a vi voće svakako možete zamijeniti i drugim sezonskim plodovima.

 

 

Potrebno vam je:

  • 1 veća lubenica
  • 500 g jagoda ili drugog voća
  • 300 g malina
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 1 šaka pistacija

Postupak pripreme:

  1. Lubenicu pažljivim pokretima očistite od kore, pa je narežite na oko pet centimetara debele krugove. Ako želite, koru možete i ostaviti, pa odstranjivanje kore ostaviti onome tko će u komadima torte uživati. Izrezati možete jedan nešto viši krug ili pak nekoliko tanjih, odabir je na vama, ovisno koliko katova želite da torta ima.
  2. Jagode očistite od zelenih dijelova i narežite ih na tanke ploške. Umjesto jagoda, isto možete napraviti i sa šljivama. Takve tanke ploške poredajte u krug na dnu lubenice.
  3. Miksajte slatko vrhnje, dodajte meda ili šećera. 
  4. Dobivenim šlagom premažite lubenicu između slojeva ili, ako ih nemate, samo na vrhu.
  5. Vrh pospite malinama i sjeckanom pistacijom. Poslužite dobro ohlađeno.

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr