Mali trikovi za savršena tvrdo kuhana jaja

Getty Images
Uz par trikova, kuhana jaja na vašem stolu bit će savršeno glatka, a žumanjak neodoljivo žut...
Vidi originalni članak

Tijekom Uskrsa su jaja najveća zvijezda na jelovniku, a često ih kuhamo u zadnji čas i bez volje. U takvim je trenutcima vrlo lako pogriješiti i prekuhati ih ili ih nespretno oguliti. Čak i ako ih bojate i namjeravate pokrenuti natjecanje u tucanju,dojam će biti potpun samo ako je jaje iznutra savršeno kuhano.

 

3 odlična trika Kako provjeriti jesu li jaja svježa

 

Kako bi osigurali dobar ishod, trebate pratiti nekoliko jednostavnih pravila. Nemojte koristiti jaja koja ste upravo ukrali od koke jer se svježa jaja teže gule. Naravno, ne savjetujemo vam da koristite stara jaja i riskirate, ali ona koja su odstajala u hladnjaku desetak dana će biti savršena.

Potom jaja stavite u veliku posudu i napunite je vodom. Pričekajte da proključa, a zatim ugasite vatru i poklopite. Ako želite servirati savršena tvrdo kuhana jaja, namjestite da vam alarm zvoni za točno 11 minuta. U slučaju da više volite meko kuhana jaja, sedam minuta će biti sasvim dovoljno.

 

 

Kad zazovni alarm, jaja premjestite u posudu s ledenom vodom kako bi zaustavili proces kuhanja. Nakon minutu, dvije možete početi s guljenjem. Budući da su se jaja dobro ohladila, te da nisu previše svježa, ne biste trebali imati nikakvih problema.

Uživajte u savršenim kuhanim jajima!

 

Posjeti Gastro.hr